REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vakar Londono „Arsenal“ vos nepavyko neįmanomo padaryti įmanomu. Londono klubas svečiuose 2-0 įveikė Miuncheno „Bayern“ klubą, kuris dėl daugiau svečiuose įmuštų įvarčių vis tiek pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmojo aštuntfinalio mačo, kuriame „Bayern“ šventė pergalę rezultatu 3-1, mažai kas tikėjo „Arsenal“ šansais, tačiau Londono klubas kovojo tikrai garbingai. „Arsenal“ treneris Arsene‘as Wengeras savo auklėtiniais buvo tikrai patenkintas.

REKLAMA

„Buvo labai labai arti teigiamo rezultato. Galbūt keletą kartų mums kiek pasisekė, tačiau mes tikrai turėjome šansų įmušti trečiam įvarčiui. Gerą progą turėjo Gervinho, taip pat keletą standartinių situacijų galėjome įžaisti geriau“, - kalbėjo A.Wengeras.

„Mes turėjome puikią komandinę dvasią ir pasirodėme tikrai gerai. Bendrai kalbant, sužaidėme geras rungtynes. Gailėtis reikia tik dėl pirmo mačo. Ten rungtynių pabaigoje praleidome vieną įvartį. Jei būtume pralaimėjime 1-2, būtume patekę į kitą etapą. Galime matyti koks svarbus buvo tas įvartis“, - tęsė prancūzas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš puikiai žinau savo žaidėjus ir visada sakiau, kad jie sugeba fantastiškai nusiteikti rungtynėms ir žaisti kaip komanda. Tai mes ir parodėme. Gaila, kad mums tenka palikti Čempionų lygą, tačiau galime didžiuotis savo pasirodymu“, - užbaigė A.Wengeras.

Komentarą po rungtynių davė ir „Arsenal“ saugas iš Ispanijos Mikelis Arteta, kuris taip pat buvo patenkintas komandos žaidimu.

„Šios rungtynėms atidavėme viską. Mes žinojome, kad praleidome tris įvarčius namuose ir Vokietija mūsų lauks labai sunkus mačas, tačiau mes nenustojome tikėti savo jėgomis. Protiškai tai buvo labai sunkios rungtynės. Kai įmušėme pirmą įvartį, jie neatrodė labai užtikrintai ir mes tuo bandėme pasinaudoti. Antrą įvartį mes pelnėme pabaigoje. Jei būtume turėję dar 10 minučių, būtume turėję geresnius šansus įmušti trečiam įvarčiui“, - kalbėjo M.Arteta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiame stadione laimi labai ne daug komandų. „Bayern“ parodė, kad yra vienas stipriausių Europos klubų, taigi mano komandos draugai ir treneris nusipelno pagyrų už parodytą žaidimą. Treneris mumis tikėjo nuo pat pradžių ir sakė, kad mes galime tai padaryti. Mes stengėmės iš visų jėgų“, - užbaigė M.Arteta.

Tuo metu „Arsenal“ krašto gynėjas Carlas Jenkinsonas sakė: „Mes įmušėme ankstyvą įvartį. Žinojome, kad po jo mums reikėjo rimtai susitelkti į gynybą ir tą mes padarėme. Po antro įvarčio mes tikrai tikėjome, kad galime įmušti ir dar vieną. Aš didžiuojuosi vyrukais ir visų įdėtomis pastangomis. Mus daug kas nurašė jau prieš rungtynes, tačiau šį mačą sugebėjome laimėti 2-0 ir vos nepatekome į ketvirtfinalį. Didžiuojuosi savo komanda“.

REKLAMA

Kitoje barikadų pusėje, Miuncheno „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas kritikavo „Bayern“ komandą po patirto pralaimėjimo, bet buvo laimingas, kad jiems pavyko patekti į ketvirtfinalį.

„Manau, kad turime būti labai kritiški dėl savo pasirodymo. Ačiū Dievui, kad mums pavyko išsisukti tik su mėlyne po akimi. Ankstyvas įvartis mus išmušė iš ritmo. Negaliu sakyti, kad mes nustebome, tačiau mes nežaidėme taip kaip turėjome, ypač per pirmą kėlinį“, - kalbėjo J.Heynckesas.

„Nežaidėme taip ramiai, kaip tą dažniausiai darome. Šios rungtynėms mums bus puikus pavyzdys. Niekada negali galvoti, kad jau patekai į kitą etapą kai rungtynės dar nėra sužaistos. Galime matyti, kad Čempionų lygą tikrai skiriasi nuo „Bundesliga“ pirmenybių“, - užbaigė „Bayern“ treneris.

REKLAMA

Tuo metu „Bayern“ atakuojantis saugas Arjenas Robbenas sakė: „Manau, kad per paskutines keletą savaičių mes demonstravome puikų futbolą, bet tu turi išlikti susikoncentravęs kiekvienoms rungtynėms. Tikiuosi, kad šis mačas mus pažadins“.

„Tai ypatingos Čempionų lygos naktys. Futbole gali visko nutikti. Prieš rungtynes mes visi kalbėjome, kad neturime leisti jiems žaisti, nes jie atiduos visas savo jėgas. Labiausiai mes nenorėjome praleisti ankstyvo įvarčio, tačiau jie tą būtent ir padarė“, - tęsė olandas.

„Bendrai šnekant, ypač pirmajame kėlinyje mes žaidėme prastai. Nebuvome pakankamai agresyvūs ir dažnai prarasdavome kamuolius. Galiu tik pagirti „Arsenal“ klubą. Jie puikiai atliko savo darbą ir šis rezultatas turėtų juos nuvilti. Mes esame laimingi, kad patekome į kitą etapą. Ši naktis nebuvo mūsų, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi ir mes esame ketvirtfinalyje“, - užbaigė A.Robbenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų