REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į didįjį sportą sugrįžęs Donatas Imbras tapo Lietuvos čempionu, pozicijų neužleido ir kiti rinktinės nariai. MRU salėje Vilniuje šeštadienį vyko 2013 metų Lietuvos kiokušin karatė čempionatas, kuriame po dviejų metų pertraukos ant tatamio lipo ir Donatas Imbras, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis ir kiti rinktinės lyderiai pateisino savo vardą – staigmenų čempionate neužfiksuota.Tiesa, dalis rinktinės narių, siekdami prieš balandį Vilniuje vyksiantį pasaulio čempionatą išvengti traumų rizikos, pirmenybėse nedalyvavo.

REKLAMA

Orest Proc, Inga Mikštaitė, Andrius Miseckas ir Margarita Čiuplytė apgynė čempionų vardus.

Vyrų varžybose čempionais tapo Andrius Miseckas (iki 70 kg), Domas Sutkus (iki 80 kg), Orest Proc (iki 90 kg) ir Donatas Imbras (virš 90 kg).

Moterų kategrijoje čempionių vardus iškovojo Marta Sokolenko (iki 55 kg), Inga Mikštaitė (iki 65 kg) ir Margarita Čiuplytė (virš 65 kg).

Verta paminėti, lengviausioje moterų svorio kategorijoje nesivaržė visos trys lyderės – Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė ir Rūta Brazdžionytė.

REKLAMA
REKLAMA

D.Imbras grįžo pergalingai

Nors vyrų svorio kategorijoje virš 90 kg varžėsi vos du sportininkai, ši kova kėlė didelį susidomėjimą, mat į varžybų sūkurį vėl grįžo D.Imbras.

Vienas garsiausių Lietuvos kiokušin karatė meistrų buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau nusprendė dalyvauti Vilniuje vyksiančiame šių metų pasaulio čempionate.

Įveikęs Andrių Draugelį D.Imbras tapo 2013 metų Lietuvos čempionu.

„Norėjau pasitikrinti, kaip atrodau po dviejų metų nedalyavimo varžybose“, – po kovos sakė D.Imbras. Nenuvertindamas varžovo, D.Imbras tikino, kad jam tai buvo puiki treniruotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kovojau visiškai ramiai. Žinojau, kad esant reikalui galiu paspausti. Stengiausi prailginti kovą, kad pasijusčiau stresinėje situacijoje. Andrius yra labai stiprus Europos vidutiniokas, kuris bet kada gali iššauti ir kuris gali būti pavojingas. Labai patiko su juo kovoti. Emociškai tai buvo labai įdomi kova. Esu patenkintas“.

Netrūko sužeidimų

„Sunku pasakyti, ar geriau buvo praleisti Lietuvos čempionatą, ar dalyvauti. Kiekvienos varžybos yra patirtis, bet likus 2,5 mėnesio iki pasaulio čempionato tai jau yra rizika, –sakė rinktinės treneris Paulius Klapatauskas.

REKLAMA

Matėme, buvo tikrai nemažai sužeidimų, belieka tikėtis, kad tos traumos nebus rimtos, ir jau po savaitės sportininkai galės grįžti į normalų pasirengimo pasaulio čempionatui ritmą“.

„Rinktinės lyderiams šios varžybos buvo tarsi paruošiamasis etapas prieš pasaulio čempionatą, o jaunimui – galimybė patikrinti savo jėgas prieš Europos čempionatą, kuris vyks Šveicarijoje. Čempionate dalyvavo daug naujos kartos sportininkų, ir galima pasidžiaugti, kad nepaisant to, varžybų lygis buvo pakankamai aukštas“, – kalbėjo P.Klapatauskas.

Primename, kad pasaulio čempionatas Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks balandžio 13-14 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų