REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Plimuto laikraštis „The Herald“: Rūta Meilutytė per 12 mėnesių iš mažai žinomos sportininkės tapo vienu ryškiausių plaukimo talentų pasaulyje

REKLAMA
REKLAMA

„The Herald“ aprašė R. Meilutytės sugrįžimą iš pasaulio čempionato Turkijoje, kur lietuvė iškovojo tris medalius ir pasiekė galybę rekordų.

REKLAMA

Plimuto plaukimo sensacija Rūta Meilutytė skrajoja padebesiais po nuostabių metų, pasibaigusių rekordų gerinimo varžybomis pasaulio čempionate trumpajame baseine Stambule.

„Plymouth Leander“ paauglė, laimėjusi olimpinių žaidynių auksą, Turkijoje pridėjo prie savo augančios trofėjų kolekcijos du aukso ir vieną sidabro medalius.

Lietuvė R. Meilutytė grįžo su moterų 100 m plaukimo krūtine nugalėtojos vardu, patvirtinusi savo karaliavimą toje pačioje rungtyje per olimpines žaidynes. Ji taip pat laimėjo auksą 50 metrų plaukime krūtine, o sidabrą – 100 m kompleksiniame plaukime.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš prisijungdama prie pilnos žvaigždžių ir įžymybių BBC sporto asmenybių ceremonijos, R. Meilutytė papasakojo „Herald Sport“, kad ji vis dar bando susitaikyti su tuo, jog per 12 mėnesių iš mažai žinomos sportininkės tapo vienu ryškiausių plaukimo talentų pasaulyje.

„Atrodo kažkaip nerealu, kaip pasisuko mano reikalai, bet aš skrajoju padebesiais dėl savo rezultatų pasaulio čempionate. Tai buvo nuostabūs metai. Laimėti du medalius ne tik pagrindinėje mano rungtyje – 100 metrų krūtine – suteikia daug laimės. Tai atperka visą mano sunkų darbą, kurį aš atlieku baseine su treneriu Jonu Ruddu. Ši savaitė Stambule buvo labai džiuginanti ir esu labai labai laiminga, grįždama su trimis medaliais iš pirmojo savo pasaulio čempionato“, – sakė R. Meilutytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsilieti į didelį metinį BBC susibūrimą R.Meilutytei padėjo jos kolega olimpietis Tomas Daley, taip pat besimokantis Plimuto koledže.

R. Meilutytė į apdovanojimus „ExCel“ parodų centre rytų Londone atvyko automobiliu vos nusileidusi po kelionės iš Stambulo.

„Mes išskubėjome iš Turkijos, kad spėtume grįžti laiku į apdovanojimus. Aš net neturėjau galimybių pasikalbėti su savo šeima“, – sakė sportininkė. „Sugrįšiu į koledžą pasitreniruoti, po to vyksiu namo Kalėdoms“, – kalbėjo lietuvė.

R. Meilutytė – pirmoji plaukikė, laimėjusi du aukso medalius pasaulio čempionate dar nesulaukusi 16 metų. Padedama „Plymouth Leander“ trenerio J. Ruddo, R. Meilutytė laimėjo tris medalius ir paliko naujus rekordus savo pasekėjoms.

REKLAMA

R. Meilutytės laikas 100 m distancijos krūtine – 1 min. 3,52 s. – pagerino pasaulio čempionatų rekordą, 2010-iasiais Dubajuje pasiektą amerikietės Rebeccos Soni.

Lietuvė daugiau nei pusę finalo plaukė pasaulio rekordiniu greičiu ir tai atnešė jai antrąjį aukso medalį. Prieš tai jau buvo laimėti du medaliai 50 m nuotolyje krūtine ir 100 m kompleksiniu būdu, nors šios rungtys jai iš pradžių nebuvo prioritetas.

„Aš nesirengiau 50 m distancijai krūtine, visos mano mintys buvo 100 m distancijoje. Ryte man nesisekė taip, kaip aš norėjau, be to, neturėjau ilgesnės pertraukos po pusfinalių, bet galop man viskas pavyko. Ir tai buvo svarbiausia. Tai buvo pirmas kartas, kai aš iš tiesų buvau patenkinta savo plaukimu ir dalimis, ir bendrai. Net jei būčiau atplaukusi paskutinė, aš būčiau tokia pat patenkinta. Aš tikrai laukiu varžybų Barselonoje (2013-ųjų pasaulio pirmenybės) ir įgaunu vis didesnę patirtį“, – kalbėjo plaukikė.

REKLAMA

J. Ruddas sakė: „Tai, ką Rūta pasiekė čia, pasaulio čempionate, parodo, kad ji yra labai puiki sportininkė. Mes kartu džiaugiamės jos sėkme ir tuo, kad ji laimėjo antrą aukso medalį 100 m krūtine rungtyje, įskaičiuojant jos olimpinį auksą. Ji yra tokia stipri ir drausminga treniruotėse, kad aš nenustebčiau, jei Rūta dar aukščiau iškeltų sau kartelę. Jei mes turime stebuklingą ingredientą, jis yra mūsų komanda: Rūta ir aš – mes viską aptariame kartu. Tai atrodo yra raktas į mūsų santykius.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

Lietuvos sporto žurnalistai geriausiais išrinko R. Meilutytę ir J. Šukliną

Auksinis pasaulio čempionatas – geriausias per visą Lietuvos istoriją

Auksą laimėjusi R. Meilutytė: pirmą kartą esu visiškai patenkinta savo plaukimu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų