REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Formulės-1“ komandos „Mercedes“ vadovas 60 metų Norbertas Haugas priverstas ieškoti naujo darbo. Po 22 metų ekipos ir specialisto keliai pasuko skirtingomis kryptimis, rašo „Sport Bild“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėkoju už 22 metų bendradarbiavimą su geriausiu pasaulyje automobilių gamintoju. Nė viena sekundė nebuvo praleista veltui ir be aistros“, - kalbėjo nuo 1990 metų automobilių sporte „Mercedes“ istoriją rašęs N. Haugas.

REKLAMA

Vokietis buvo atsakingas už beveik 1000 lenktynių įvairiose klasėse. Per tą laiką „Mercedes“ laimėjo per 400 lenktynių ir 56 titulus. „Formulėje-1“ - šešios pergalės kartu su „McLaren“ ir 32 – DTM lenktynėse.

„N. Haugas 20 metų buvo „Mercedes“ įvaizdžio dalis ir tai galima pavadinti jo era. Jo dėka „Mercedes“ sėkmingai grįžo į „Formulę-1“, - teigė „Daimler AG“ pirmininkas Dieteris Zetsche.

Prieš ateidamas į automobilių sportą N. Haugas dirbo žurnalistu. Jo dėka „Mercedes“ sėkmingai grįžo į „Formulę-1“ – su Mika Hakkinenu (1998 ir 1999 metais) ir Lewisu Hamiltonu (2008 metais) laimėti trys pasaulio čempiono titulai.

N. Haugas buvo viena svarbiausių figūrų priviliojant Michaelį Schumacherį grįžti į „Formulę-1“. Deja septyniskart pasaulio čempionas „Mercedes“ ekipai laimėti titulo nesugebėjo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų