REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečią kartą iš eilės Sebastianui Vettelui „Formulėje-1“ nebuvo lygių.Tačiau šįkart intriga išliko iki paskutinių lenktynių. S. Vettelis surinko 281 taškus, ispanas Fernando Alonso nuo jo atsiliko tik 3 taškais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lenktynininkai Balsas.lt portalui kalba apie lenktynes ir savo favoritus.

B. Vanagas: šis S. Vettelio titulas paskutinis

Vienas geriausių Lietuvos ralio lenktynininkų, sausį debiutuosiantis „Dakaro“ ralyje, Benediktas Vanagas užsiminė, kad pastaruoju metu nebuvo itin didelis „Formulės-1“ gerbėjas.

REKLAMA

„Automobilių sportas yra labai įvairus ir yra daug šio sporto atmainų. „Formulė-1“ labiausiai išvystyta, garsiausia, daugiausiai finansavimo sulaukianti sporto šaka. Tai didžiausias išpūstas oro burbulas.

Buvau „Formulės-1“ fanas prieš penkerius ar septyneris metus, tuo metu sirgau už Michaelį Schumacherį, jis buvo unikalus lenktynininkas, šiuo metu nežiūriu „Formulės-1“, bet galbūt grįšiu prie šio sporto, nes šis sezonas buvo labai įdomus“, - sakė B. Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA

Pilotas užsiminė, kad nors „Red Bull“ komandos sportinė forma dabar yra puiki, kituose sezonuose S. Vettelui nebus taip paprasta:

„Mano spėjimu tai buvo paskutinis S. Vettelio titulas, nemanau, kad jis laimės ir kitą sezoną. Yra daug komandų, kurios dabar demonstruoja gerą tempą ir „Red Bull“ ekipai nebus taip paprasta, kaip buvo anksčiau.“

Paprašytas išskirti favoritus B. Vanagas užsiminė, kad jam svarbu ne tik tai, kaip greitai pilotas važiuoja, bet ir jo charakteris.

B. Vanago pilotų TOP 5: M. Schumacheris, S. Vettelis, F. Alonso, J. Buttonas, K. Raikkonenas

 

 

K. Vasiliauskas: gaila, kad F. Alonso nelaimėjo

Anksti karjerą baigęs vienas talentingiausių Lietuvos lenktynininkų, važiavęs „Formulės 2“ lenktynėse, Kazimieras Vasiliauskas neslėpė simpatijų F. Alonso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį sezoną, manau,kaip ir dauguma, sirgau už F. Alonso. Deja, nepavyko jam laimėti“, - atsiduso. K. Vasiliauskas. Buvęs lenktynininkas palygino S. Vettelio ir F. Alonso savybes:

„Žinoma, kad S. Vettelis yra labai greitas sportininkas ir bolidas puikus. Jis yra jaunas ir gali dar daug pasiekti. F. Alonso man yra geriausias, nes jis buvo labai stabilus, per visą sezoną patyrė vos kelias avarijas, kelias nesėkmes.“

K. Vasiliausko pilotų TOP 5: F. Alonso, K. Raikkonenas, L. Hamiltonas, S. Vettelis, F. Massa

 

 

S. Girdauskas: širdyje sirgau už K. Raikkoneną

Kitas Lietuvos ralio lenktynininkas Saulius Girdauskas sirgo už K. Raikkoneną, nes šis taip pat yra važiavęs ralyje.

REKLAMA

„Šis sezonas buvo labai įdomus: daug permainingų kovų, daug keitėsi lyderių. Šiemet žiūrėjau beveik visas lenktynes. Paskutiniame etape labai norėjau, kad pasisektų F. Alonso, bet širdyje sirgau ir už K. Raikkoneną, jis yra prisilietęs prie ralio, universalesnis lenktynininkas“, - kalbėjo S. Girdauskas.

Tačiau lietuvis nenuvertino ir „Red Bull“ komandos su S. Vetteliu prieš akis. Anot jo, šis vokietis laimės dar ne vieną trofėjų:

„ Formulėje-1“ užaugo stipri vokiška pamaina. Manau, kad S. Vettelis laimės dar ne vieną titulą. Labai gera komanda, puikiai dirba pradedant strategija, baigiant aptarnavimu bokse. Aš net nekalbu apie pačio S. Vettelio vairavimą ir tai, kaip jis jaučia kelius. Žinoma, paskutiniame etape jį lydėjo ir sėkmė. Jį talžė nuo pirmo rato, lenktynių sąlygos buvo itin sunkios.“

REKLAMA

S. Girdausko pilotų TOP 5:  M. Schumacheris, S. Vettelis, F. Alonso, K. Raikkonenas, L. Hamiltonas

 

 

A. Volungevičius: nuvylė „Ferrrari“ komanda

„Nebegali būti įdomiau už praėjusį „Formulės-1“ sezoną“, - džiaugėsi „Formulės-1“ komentatorius Arūnas Volungevičius.

– Ar tikėjotės, kad titulas vėl atsidurs S. Vettelio rankose?

– F. Alonso turėjo įlipti į labai aukštą kalną. S. Vettelio forma buvo daug geresnė. Paskutinėse lenktynėse įvykiai buvo labai netikėti. Plaukas vilties, už kurio F. Alonso galėjo kabintis, buvo kelis kartus lenktynių metu. Ką čia kalbėti, jeigu S. Vettelis sugebėjo su pažeistu bolidu atvažiuoti taip, kad taptų čempionu. Kita vertus, F. Alonso su tikrai ne greičiausiu bolidu atvažiavo antras. Jis visuomet pasiekdavo geresnius rezultatus nei leidžia mašinos galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– S. Vettelis po paskutinių lenktynių užsiminė, kad kiti pilotai elgėsi „nešvariai“. Ar jūs pastebėjote tokių veiksmų?

– Galbūt jis šnekėjo ne apie elgesį trasoje. Tai buvo nusiskundimas apie užkulisinius kitų komandų veiksmus. Buvo visokių gandų, kad S. Vettelis derasi dėl vietos „Ferrari“ komandoje. Be to, jie, matyt, labai pasipiktinę tuo, kaip konkurentai reagavo į ekstravagantiškus techninius sprendimus, kurie kartais buvo „ant ribos“, o kartais ir už ribos. Kai kurie jų sprendimai buvo netgi uždrausti šį sezoną.

REKLAMA

 

 

– Kas šiame sezone jus labiausiai nustebino?

– Nustebino ta situacija, kurią pradžioje sezono sukūrė padangos. Tuomet buvo septynios lenktynės su septyniais skirtingais nugalėtojais.

Taip pat F. Alonso sportinė forma. Nesitikėjau tokio stabilaus, fantastiško važiavimo. Ir S. Vettelis sezono pabaigoje parodė tokią formą, kuri leido realizuoti bolido galimybes.

L. Hamiltono vieta sezono įskaitoje visiškai neatspindi jo važiavimo kokybės. Jis nepadarė jokių klaidų, kurios buvo būdingos jam anksčiau. Gerai pasirodyti jam neleido bolido gedimai ir komandos klaidos. Yra paskaičiuota, kuris pilotas kiek taškų prarado ne dėl savo kaltės. Jeigu tuos taškus sudėjus, L. Hamiltonas būtų pagrindinis pretendentas į titulą.

REKLAMA

Taip pat reikėtų pažymėti K. Raikkoneno labai stiprų sugrįžimą. Manau, niekas nesitikėjo, kad jis taip “sublizgės“ šiais metais.

– Kalbėjome apie pozityvius dalykus. Bet ar buvo kažkokių negatyvių dalykų?

– Mane nuvylė „Ferrari“ komanda. Visi pakeitimai, kuriuos jie padarė nuo sezono vidurio, neveikė. Ir F. Alonso nebuvo sudarytos galimybės konkuruoti. Kitas dalykas, kuris nuvylė tai „McLaren“ komanda, kuri nesugebėjo realizuoti savo bolido. Tiek klaidų iš tokios komandos yra neatleistina.

– Su „McLaren“ atsisveikino L. Hamiltonas. Ar jam bus geriau „Mercedes“ ekipoje?

– Galbūt čia jo psichologinės būsenos išraiška. Žmogus norėjo pakeisti savo gyvenimą, bet sakyčiau, kad tai desperatiškas ėjimas. „Mercedes“ tris metus nedemonstruoja jokios realios formos, kad galėtų pretenduoti į pergales, o tuo labiau į čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

A. Volungevičiaus pilotų TOP 5: F. Alonso, S. Vettelis, L. Hamiltonas, K. Raikkonenas, J. Buttonas

TIK FAKTAI:

Šis „ Formulės-1“ sezonas buvo paskutinis legendiniam lenktynininkui M. Schumacheriui. L. Hamiltonas atsisveikina su „McLaren“ ekipa. Kitą sezoną jis jau lenktyniaus „Mercedes“ komandoje.

Pilotų įskaita:

1.  S. Vettelis 281, 2.  F. Alonso 278, 3.  K. Raikkonenas  207, 4.  L. Hamiltonas 190, 5.  J. Buttonas 188, 6 .M. Webberis 179, 7.  F. Massa 122, 8.  R. Grosjeanas 96, 9.  N. Rosbergas 93, 10.  S. Perezas  66, 11.  N. Hulkenbergas 63, 12.  K. Kobayashi 60, 13.  M. Schumacheris  49, 14.  P. di Resta 46, 15.  P. Maldonado 45, 16.  B. Senna 31, 17.  J.-E. Vergne 16, 18.  D. Ricciardo 10, 19.  V. Petrovas 0, 20.  C. Picas 0, 21.  T. Glockas 0, 22.  H. Kovalainenas 0, 23.  J. d'Ambrosio 0, 24.  N. Karthikeyanas 0, 25.  P. de la Rosa 0.

REKLAMA

Komandų įskaita:

1.  Red Bull 460, 2.  Ferrari 400, 3.  McLaren 378, 4.  Lotus 303, 5.  Mercedes 142, 6.  Sauber 126, 7.  Force India 109, 8.  Williams 76, 9.  Toro Rosso 26, 10.  Caterham 0, 11.  Marussia 0,12.  HRT 0.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Karščiausios 2012 metų „Formulės-1“ sezono merginos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų