REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paskutinėse savo karjeros lenktynėse San Paule 43 metų „Formulės-1“ legenda Michaelis Schumacheris nedvejodamas užleido šeštą poziciją savo jaunesniam kolegai Sebastianui Vetteliui ir kartu su juo šventė pastarojo trečią titulą iš eilės, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Septyniskart planetos čempionas M. Schumacheris buvo pirmasis, apkabinęs ir pasveikinęs savo tautietį S. Vettelį. „Titulo likimą turėjo lemti Sebastianas ir Fernando Alonso, tačiau tokiam bičiuliui kaip S. Vetteliui, visuomet norisi padaryti ką nors gera. Jis nenuleido rankų net tada, kai jau pirmame rate trasoje atsistojo skersai prieš mane“, - pasakojo „Formulės-1“ legenda.

REKLAMA

Nuostabus atsisveikinimas su „Formule-1“. Nuotraukoje su komandos draugais šių prestižinių lenktynių rekordininkas negalėjo sulaikyti ašarų. Apie 300 mln. „Formulės-1“ gerbėjų visame pasaulyje stebėjo paskutinius M. Schumacherio ratus trasoje.

308 lenktynės, iš kurių kas antroje M. Schumacheris lipo ant prizininkų pakylos – iš viso 155 kartus. Lenktynių istorijos knygoje – vis dar gyvuoja 28 vokiečio rekordai. Tarp jų – septyni pasaulio čempiono titulai ir 91 laimėtos lenktynės. Visos nuo 1991 iki 2006 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Po atnaujintos karjeros M. Schumacherį persekiojo nesėkmės. „Tikrai neliūdžiu. Mėgavausi šiuo laiku, - kalbėjo M. Schumacheris. Septintą vietą Brazilijoje užėmęs „Mercedes“ pilotas kalbėjo be apgailestavimo.

„Kaip lenktynininkas ir žmogus Michaelis tiesiog nuostabus“, - negailėjo pagyrų legendai „Mercedes“ ekipos vadovas Norbertas Haugas. Atsisveikinimui komanda padovanojo Šumiui bolidą, kuris tuoj buvo įvarytas į konteinerį.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Formulės-1“ čempionas S. Vettelis: dabar einu truputį pašvęsti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų