REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 11 dieną, sekmadienį, Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyks jau antrasis tradiciniu tampantis didžiausias dvikovinių kovos menų renginys moksleiviams – Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finalas „Siemens“ arenos taurei laimėti, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos moksleiviams šis finalas yra labai svarbus, nes jiems tai – vienintelės tokio dydžio varžybos tokioje didelėje erdvėje. Todėl labai džiaugiamės, jog praėjusiais metais pradėtos organizuoti šios varžybos tampa kasmetinėmis. Stengsimės šią tradiciją išlaikyti. Be to, jos tampa gražia sezono užbaigimo švente. Lietuvos moksleivių karatė kiokušin taurės varžybų finalas – paskutinis pavasarį prasidėjusių skirtingų mūsų varžybų etapas“, – sako Lietuvos kiokušinkaratė federacijos generalinis sekretorius Aleksejus Svešnikovas.

REKLAMA

Šiemet renginyje dalyvaus 620 jaunųjų kovos menų sportininkų iš 40 skirtingų, po visą Lietuvą išsibarsčiusių, klubų. Vilniaus „Siemens“ arenoje dėl pagrindinio prizo – arenos įsteigtos taurės – kovos ir daugeliui puikiai pažįstamų bei nusipelniusių Lietuvos sportininkų, Europos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų (Donato Imbro, Dariaus Gutausko, Andžej Milevskij, Margaritos Čiuplytės) jaunieji auklėtiniai.

„Labai džiaugiamės jau antrus metus iš eilės prisidedantys prie šių varžybų finalo organizavimo ir pagrindinio prizo – taurės – įsteigimo. Tikime, jog tokiomis varžybomis galime Lietuvoje „atrasti“ naujas, mažiau populiarias sporto šakas ir jomis sudominti ne tik vaikus, jaunimą, bet ir suaugusius. Sportininkams suteikiama galimybė parodyti save, savo meistriškumą ir būti įvertintiems, žiūrovams – galimybė ne tik patirti naujų emocijų, gerai praleisti laisvalaikį, bet ir sužinoti ar pamatyti šį tą naujo“, – teigia Vilniaus „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojas Juras Vėželis ir kviečia visus atvykti į areną palaikyti augančių Lietuvos talentų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai sportininkų į Vilniaus „Siemens“ areną atvyks iš didžiųjų Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, tačiau bus svečių ir iš mažesnių miestų: Jurbarko, Akmenės, Plungės, Telšių, Kretingos, Šilutės, Anykščių ir kt. „Susirinks kone visa Lietuva, beveik visi šiuo metu federacijos žinioje esantys  kiokušin karatė klubai“, – džiaugiasi A. Svešnikovas. Šiuo metu prie federacijos yra prisijungę 42 klubai iš visos Lietuvos.

„Sportininkai kovos ant 8 arenoje įrengtų kiokušinkaratė tatamių, dėl to vienu metu kausis 8 poros, o žiūrovai tikrai neturės kada nuobodžiauti. Užteks ir įtampos, ir jaudulio, ir adrenalino“, – teigia Lietuvos kiokušin karatė federacijos generalinis sekretorius

Praėjusiais metais pagrindinis prizas bei čempiono titulas atiteko Luko Kubiliaus vadovaujamam Klaipėdos klubui „Shodan“. Be abejo, šiemet praėjusių metų čempionai bandys apginti iškovotą titulą. Ar jiems pavyks pateisinti geriausiųjų meistrų vardą – sužinosime jau lapkričio 11 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų