REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

43 metų „Formulės-1“ legenda Michaelis Schumacheris po šio sezono neketina derėtis dėl naujos sutarties ir baigia savo įspūdingą karjerą. Iki ketvirtadienio buvo spekuliuojama vokiečio ateitimi ir minimos kelios juo besidominčios komandos, tačiau septyniskart pasaulio čempionas padėjo tašką.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Japonijoje, kur savaitgalį vyks „Formulės-1“ lenktynių etapas, M. Schumacheris ramiu balsu aiškina savo sprendimą. Kai jis pradeda dėkoti savo žmonai Corinnai ir šeimai, trumpai sustoja, kad nusibrauktų ašaras.

REKLAMA

Vokietis padėkoja „Mercedes“ ekipai, o savo įpėdinio Lewiso Hamiltono pasirinkimą vadina protingu žingsniu. Galiausiai visi sužino į taip rūpimą klausimą – kodėl? Priežastis paprasta – M. Schumaheris daugiau neturi jėgų.

„Mano elementas jau dega raudonai ir nesu tikras, kad per trumpą laiką sugebėsiu jį vėl įkrauti. Dabar vėl atėjo metas laisvei, – kalbėjo M. Schumacheris. – Pastaruoju metu nesu tikras, ar turėsiu motyvacijos ir energijos metams ar dvejiems. Ne mano stilius kažką daryti, dėl ko nesu įsitikinęs 100 proc. Todėl ilgai svarsčiau ir dabar jaučiuosi išsilaisvinęs šiuo sprendimu.“

REKLAMA
REKLAMA

Nei motyvacijos, nei energijos! Teigiama, kad po jo sugrįžimo į didįjį sportą 2010 metų kovą itin daug jėgų atėmė nesėkmės. „Aišku, kad mūsų tikslai nebuvo pasiekti. Savo plano, sukurti pasaulio čempiono titulo vertą bolidą, neįgyvendinome. Norėjau ne tik važiuoti, bet ir kovoti dėl pergalių. Tačiau net ir po šių trejų metų būsiu ne mažiau laimingas dėl to ką esu pasiekęs „Formulėje-1“, - sakė jis.

M. Schumacheris aiškiai pasakė, kad liko šešios lenktynės šį sezoną: „Kas vyks toliau, dar nenusprendžiau. Galimybių daug, tačiau apie šį laiką dar anksti kalbėti. Tikrai neapgailestauju dėl šių trejų metų. Paskelbti apie savo karjeros pabaigą tikrai nėra sunku. Man tai daugiau palengvėjimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena aišku – po šio sezono daugiau laiko gaus šeima. Savo žmonai Corinnai jis itin dėkingas. „Ji man suteikė laisvę gyventi savo aistra. Ji parodė, kad tai kažkas išskirtinio. Ne veltui Cironna ir aš mylime vienas kitą jau 20 metų ir esame kaip ir anksčiau laimingi kartu. Džiaugiamės laiku, kurį turėsime“, – kalbėjo Michaelis.

Michaelis Schumacheris (nuotr. SCANPIX)Michaelis Schumacheris (nuotr. SCANPIX)

Priminsime, kad M. Schumacherio „akumuliatorius“ prieš šešerius metus taip pat buvo tuščias. 2006 metų rugsėjo 10-ą dieną jis Monzoje paskelbė, kad baigs karjerą. 2010 metais sugrįžo. Atrodo, kad šįkart atsisveikinimas su sporto bus visiems laikams. Lapkričio 25 dieną San Paule M. Schumacheris paskutinį kartą lenktyniaus „Formulės-1“ trasoje ir padės tašką savo įspūdingoje karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų