REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jėgos sporto mėgėjai turėtų suklusti ir spalio 6–7 dienas kalendoriuje  pasižymėti raudonai. Šiomis dienomis Vilniuje esančioje „Siemens“ arenoje tarp įvairiausių jėgos sporto šakų vyks ir Pasaulio galiūnų čempionato lygos pusfinalio etapas, kuriame dalyvaus keturi atletai iš Lietuvos – Žydrūnas Savickas, Vytautas Lalas, Saulius Brusokas bei Vidas Blėkaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Galiūnų čempionų lygos etapas bus tik viena tarptautinio sporto festivalio sudedamųjų dalių. Vilniuje žiūrovai galės stebėti pasaulio rąsto kėlimo čempionatą, įvairias kultūrizmo varžybas ir patys dalyvauti jėgos bei ištvermės rungtyse. „Balsas.lt savaitė“ kalbino vieną iš festivalio sumanytojų, stipriausią pasaulio ir Lietuvos žmogų Ž. Savicką.

REKLAMA

– Kaip kilo idėja Lietuvoje surengti jėgos sporto šventę?

– Tenka daug keliauti po pasaulį ir dalyvauti įvairiuose sporto turnyruose. Per keletą pastarųjų metų pastebėjau, kad Europoje trūksta tokių sporto renginių, ir su partneriais nutarėme organizuoti Lietuvoje festivalį, kuris apimtų įvairias neolimpines sporto šakas.

Tikiu, kad pirmas blynas neprisvils, renginys taps kasmetinis, o Vilnius po kelerių metų bus vadinamas Europos jėgos sporto sostine.

REKLAMA
REKLAMA

– Kuo festivalis skirsis nuo kitų sporto renginių?

– Tai bus jėgos sporto šakoms skirta šventė. Žmonės turės progą išvysti daug sporto šakų pasirodymų vienoje vietoje. Po sostinės „Siemens“ arenos stogu vyks kultūrizmo bikinio rungties pasirodymai, varžysis stipriausi pasaulio žmonės.

Ki kuriose rungtyse galės dalyvauti ir žiūrovai. Pavyzdžiui, sugalvojome rungtį „Spausk ir bėk!“Dalyviai nuo krūtinės spaudžia savo svorį ir dalyvauja penkių kilometrų bėgimo rungtyje. Taip pat bus galima jėgas išmėginti ant lygiagrečių, sporto treniruoklių ar prisitraukimų sienelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Festivalio akcentai – Pasaulio galiūnų čempionų lygos pusfinalio etapas ir Pasaulio rąsto kėlimo pirmenybės. Ar nebus nuobodu žiūrovams stebėti šias sporto šakas?

– Tai tik du sporto renginiai iš viso sąrašo. Planuojame, kad festivalyje dalyvaus apie penkiolika sporto šakų. Aišku, šiek tiek didesnis  dėmesys bus skiriamas galiūnų sportui. Šiemet dalyvauju Galiūnų čempionų lygos turnyre ir kol kas esu lyderis. Norėčiau ir namie iškovoti pergalę. Juk tai man yra pavykę padaryti tik prieš ketverius metus, kai Lietuvoje taip pat vyko šis etapas.

Be to, tai bus pusfinalis ir pergalė jame gali nulemti, kas šiemet triumfuos Čempionų lygoje. Jau daug metų laimiu įvairius galiūnų turnyrus pasaulyje, tačiau pastaruoju metu tai padaryti tampa vis sunkiau. Man jau trisdešimt septyneri metai, todėl pergalė Galiūnų čempionų lygos pusfinalyje Vilniuje stebint saviems žiūrovams būtų viena saldžiausių šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų