REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmą kartą po 44 metų pertraukos, kai 1968 metų Meksiko olimpiadoje Danas Pozniakas laimėjo olimpinį auksą, o Jonas Čepulis – sidabrą, Lietuva vėl turės bokso olimpinį medalį. Kokios spalvos, paaiškės vėliau, bet kol kas mažiausiai bronzą pirmadienį užsitikrinęs Evaldas Petrauskas jau laikomas šalies didvyriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo šaliai pelnyti medalį – didelį garbė ir džiaugsmas. Nesustosime, sieksime dar aukščiau“, – tikino sportininko treneris Vladimiras Bajevas.

REKLAMA

Tai bus jau trečias lietuvių Londone iškovotas medalis. Aukso medalį 100 m plaukimo krūtine rungtyje laimėjo 15 metų Rūta Meilutytė, olimpinę bronzą graikų-romėnų imtynių svorio kategorijoje iki 74 kg iškovojo 26 metų Aleksandras Kazakevičius.

Interviu: Olimpinę bronzą užsitikrinęs E. Petrauskas: norėjau medalio ir iškovojau!

Jaunimo olimpinių žaidynių čempionas 20 šilutiškis E. Petrauskas svorio kategorijos iki 60 kg ketvirtfinalyje pirmadienį 16:14 (6:5, 6:4, 4:5) įveikė 2009 metų pasaulio čempioną 28 metų italą Domenico Valentino ir pateko į pusfinalį. Čia jo rugpjūčio 10 dieną lauks 27 Pietų Korėjos atstovas Hanas Soonchulas.

REKLAMA
REKLAMA

Boksininko treneris V. Bajevas tvirtino, kad su Evaldu dirbti vienas džiaugsmas: „Nemačiau žmogaus, kuris turėtų tokią valią ir būtų tiek psichologiškai stiprus.“

– Kokia taktika buvo kovoje su italu D. Valentino? – paklausėme V. Bajevo.

– Evaldui davė du įspėjimus – keturi taškai atimti – labai daug. Italas – dviejų olimpiadų ir pasaulio čempionatų prizininkas – kažko pabijojo. Gal pirmame raunde jį sudrebino keli smūgiai, gal pabandė kitaip – bet jam neišėjo. Pradėjome spausti varžovą, kontratakavome. Daug taškų mums ir neįskaičiavo. Kad ir kaip būtų, taip ši pergalė dar saldesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl teisėjai taip skirtingai skaičiavo taškus? Kazachas davė 11:2 pirmame raunde, britas – 5:6...

– Varžybų vyriausiasis teisėjas – italas. Tuo viskas pasakyta. Jei teisėjaučiau ringe, bet ką galiu padaryti. Kas pasakys, kaip reikia, taip ir padarys. Prisikabinti galima prie bet ko. Tie du įspėjimai buvo nė už ką. Nelengva apskritai. Daug sveikatos atima tai, kad visą mėnesį „laikome svorį“. Alkanas Evaldas, todėl ir trečiame raunde sunkiau kovoti.

– Evaldą reikia kovai nuteikti psichologiškai?

– Tarp savo auklėtinių nemačiau tokio žmogaus, kuris turėtų tokią valią. Jį galima valdyti. Kai sėdime šalia ringo, jam rėkiu ir jis viską vykdo. Jei gali sportininką valdyti, kalnus nuversi. Psichologiškai labai stiprus žmogus. Pasakiau jam prieš kovą – tavimi tikiu. Jis linktelėjo.

– Pusfinalyje laukia kova su Pietų Korėjos atstovu. Koks tai varžovas?

– Pasakiau, kad jei laimime ketvirtfinalio kovą, būsime finale. Sportininkui ir treneriui tai – adrenalinas. Tonusas pakeltas – bus lengviau pusfinalyje, nei ketvirtfinalyje. Su korėjiečiu neteko niekada susidurti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų