REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) liepė Vokietijos GP lenktynių teisėjams ištirti galimai techninio reglamento neatitinkančius „Red Bull“ komandos bolidus. Įtariama, kad ši ekipa naudoja neleistinus variklio reguliavimo būdus rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

FIA informavo teisėjus, kad „Red Bull“ organizacijos nuomone, pažeidžia taisykles sumažindama variklio trauką viduriniame apsukų intervale. Be to, tvirtinama, kad taip sureguliuodama motorus komanda gauna ir aerodinaminę naudą.

REKLAMA

Tai iš esmės reiškia FIA įtarimus „Red Bull“ sėkmingai naudojant išmetamąsias dujas difuzorių apipūtimui – praktiką, kurią „Formulės-1“ lenktynes reguliuojanti organizacija siekė pašalinti prieš šį sezoną.

„Red Bull“ komanda ir jai varikius tiekianti „Renault“ FIA mestus kaltinimus neigia ir teigia, kad toks motorų reguliavimas nepažeidžia šiuo metu galiojančių „Formulės-1“ taisyklių.

Vokietijos GP kvalifikacijoje Sebastianas Vettelis užėmė antrąją vietą, o Markas Webberis – trečiąją. Jei teisėjai pritars FIA pozicijai, „Red Bull“ pilotai turės startuoti iš rikiuotės galo. Tiesa, komanda gali pateikti apeliaciją ir lenktynes pradėti iš kvalifikacijoje pelnytų pozicijų, tačiau tuomet rizikuotų netekti varžybose pelnytų taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų