REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunieji futbolininkai Baltijos U-17 taurės turnyre Latvijoje įveikė visus tris varžovus. Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) pagrindu sudaryta komanda (gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) penktadienį 3:0 įveikė Estijos ekipą ir užsitikrino trofėjų, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Pranašumą įgijo iki pertraukos

Latvius ir suomius šią savaitę nugalėjusių lietuvių paskutinę turnyro dieną laukė lemiama dvikova dėl pirmosios vietos su Estijos komanda, kuri buvo surinkusi keturis taškus ir dar galėjo paveržti auksą iš mūsiškių.

REKLAMA

Pirmajame kėlinyje Lietuvos komanda pirmavo 1:0 po Skirmanto Rakausko įvarčio, o iš karto po pertraukos įvartį pridėjo Donatas Šėgžda. Vėliau į mūsų vartus skirtą 11 metrų baudinį atrėmė vartininkas Edvinas Gertmonas, o netrukus Tomas Dombrauskis įtvirtino pergalę - 3:0.

Rungtynės nebuvo tokios lengvos kaip galėtų atrodyti - teko kovoti nuo pradžių iki galo. Smagu tai, kad įvykdėme tikslą nepraleisti įvarčio“, - sakė U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Estai turnyre liko antri, o trečią vietą užėmė Latvijos komanda, kuri 2:1 įveikė Suomiją. Penktadienio vakare finišuos ir U-19 turnyras.

Įvykdė visas užduotis

Pasak V.Vaškūno, sunkiausios turnyre buvo antrosios rungtynės su praėjusių metų turnyro suomiais, kai lietuviams teko žaisti antrą dieną iš eilės: „Prireikė daug valios pastangų, daug susitelkimo. Tuo labiau, kad Suomija tikrai pajėgi komanda ir tą įrodė kovo mėnesį sužaisdami lygiosiomis 1:1 su belgais, kurie šioje amžiaus grupėje laikomi vieni pajėgiausių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris džiaugėsi, jog viso turnyro metu komanda gynėsi organizuotai bei drausmingai ir nepraleido įvarčių. „Tuo atžvilgiu sužaidėme tikrai puikiai. Vaikinai vykdė visas trenerių užduotis ir tai labai svarbu, - kalbėjo V.Vaškūnas - Buvom numatę pirmus kėlinius žaisti agresyviai, naudotis kraštais ir tai pasiteisino, pavyko įmušti gana greitus įvarčius.“

Specialistas dėkojo visiems žaidėjams, o ypatingai išskyrė vartininką. „Taip būna tikrai retai, bet nė vienam neturėčiau priekaištų. Visi sužaidė sėkmingai, - sakė treneris - Bet jei reikėtų išrinkti vieną, tai - mūsų vartų sargas E.Gertmonas. Jis šiame turnyre sužaidė įspūdingai.“

REKLAMA

Pridės pasitikėjimo savo jėgomis

V.Vaškūno teigimu, rezultatą lėmė nuoseklus darbas ir pasiruošimas, o pergalė suteiks pasitikėjimo savo jėgomis prieš rudens oficialias rungtynes.

„Nemažai prisidėjo darbas stovyklose - tiek su fizinio ruošimo treneriais Mariumi Čeliausku ir Gracijumi Girdausku, tiek su psichologu Sikstu Ridzevičiumi, - kalbėjo strategas - „Mūsų jėga – komanda. Mikroklimatas šioje ekipoje yra puikus. Svarbu, kad po šio turnyro įgijome įtikėjimo, kad galime žaisti ir laimėti prieš bet ką.“

REKLAMA

Spalio 23-28 dienomis Lietuvos U-17 rinktinė pirmajame Europos čempionato atrankos etape Belgijoje žais su turnyro šeimininkais bei Olandijos ir Latvijos rinktinėmis.

Statistika

Estija U-17 – Lietuva U-17 0:3 (0:1)

Įvarčiai: 18 min. Skirmantas Rakauskas, 41 min. Donatas Šėgžda, 55 min. Tomas Dombrauskis (Lietuva)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų