REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas tituluočiausių Lietuvos futbolininkų 37 metų Edgaras Jankauskas antradienio popietę traukė Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro II etapo burtus. Pats „Prelegentų“ ekipai atstovaujantis puolėjas aktyviai stebi EURO 2012 batalijas ir prognozuoja finalą Ispanija – Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną Rusijos klubo Maskvos „Lokomotiv“ trenerio Jose Couceiro asistentu dirbęs lietuvis šiuo metu atostogas leidžia Lietuvoje ir apie kitą sezoną kalbą miglotai – apie pasiūlymus kalbėti dar anksti. Pirmajame LFF taurės etape prie „Prelegentų“ ekipos pergalės prisidėjęs puolėjas tikino, kad vis dar traukia į aikštę.

REKLAMA

„Vieną dieną atsistojau ant svarstyklių ir pamačiau, kad artėju prie triženklio skaičiaus. Žinoma, kad aikštė traukia ir pajudu. Ir „Prelegentams“ gerai, ir aš paprakaituoju“, - juokėsi E. Jankauskas. Kalbėdamas apie šviežiausius įvykius Lenkijoje ir Ukrainoje vykstančiame Europos čempionate, buvęs Lietuvos rinktinės lyderis atkreipė dėmesį, kad kroatų pasirodymas buvo solidus.

„Ispanai įveikė kroatus 1:0, tačiau rezultatas galėjo būti ir atvirkščias. Kroatai labai gerai ir solidžiai pasirodė Europos čempionate. Su jais niekam nebuvo lengva kovoti. Aišku, tokioje grupėje aplenkti taip vadinamas grandus italus ir ispanus sunku. Kroatai gali didžiuotis savo pasirodymu“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)

– Ispanams padėjo meistriškumas?

– Taip. Visos jų linijos pukiai suderintos, vartininkas Ikeras Casillas geras. Patirties bagažas jiems padeda. Jie gal mažiau streso jaučia. Rezultatas toks, koks turėjo būti C grupėje.

– Ką galėtumėte pasakyti apie paskutinę D grupę. Kas gali prasibrauti į ketvirtfinalį?

– Ukraina žaidžia namie, bet tai visas jos pranašumas. Teoriškai Anglija turėtų žengti toliau. Juk tai futbolo gimtinė. Lengvų rungtynių aišku niekas nesitiki. Turėtų būti įdomu, juo labiau, kad anglai žais visos sudėties – su Wayne'u Rooney.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Teko žaisti Rusijoje, Ispanijoje, Portugalijoje. Kurios šalies rinktinei jaučiate simpatiją?

– Nežinau. Seku labiau rinktinių žaidimo braižą, technines taktines funkcijas. Drebėti nedrebu, kas išeis, tas. Tiesa, liko nemažai žaidėjų, su kuriais kažkada žaidžiau. Tai Xabi Alonso, Raulis Meirelesas, Pepe ir kiti.

– Žiūrint futbolą nekyla minčių, kad gal per anksti baigėte futbolininko karjerą?

– Kai baigi kažkokį etapą, gali paanalizuoti. Be abejojo, buvo klaidų, bet gyvenimas tęsiasi. Net ir bloga pusė duoda kažką naudinga.

REKLAMA

Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)

– Kokį galite rasti paaiškinimą Olandijos rinktinės nesėkmei?

– Didžiausias turnyro kuriozas. Manęs taip nenustebino rusų iškritimas, nors visi skandavo, kad lengva grupė. Olandija pagal žaidėjus tikrai nenusileidžia nė vienai komandai savo grupėje, tačiau į kitą etapą išeina tik dvi. Prasta pradžia buvo. Jei komanda per tris rungtynes nesurenka nė taško, kažkas negerai žaidime. Galbūt kažkas vyko ir rinktinės viduje. Esant tokiam turnyro tempui net laisva diena gali pakišti koją.

REKLAMA

– Sakėte, kad rusų pralaimėjimas nenustebino. Kodėl?

– Visus metus buvau šalia tų žaidėjų ir daugiau ar mažiau žinau tikrą jų meistriškumą. Gali sužaisti euforijos būsenoje vienas rungtynes. Rusai pasižymėjo tuo, kad nėra jų žaidime stabilumo arba žaidimo kreivė nekyla aukštyn. Gal jų galvose suveikė, kad jie visus nugalės ir gavo skaudžią pamoką. Jiems būtų daug geriau buvę, jei žaistų stiprioje grupėje, kur futbolininkai „su vardais“. O čia kai pažiūri į graikus – šalis su ekonominėmis problemomis, negarsūs vardai, bet kai žaidi aikštėje, visai kitaip. Su vokiečiais žaidžiant motyvuoti nereikia. Ši priežastis buvo pagrindinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kurias komandas matytumėt kovojant dėl prizinių vietų?

– Visada būna favoritai. Vokietija, Portugalija. Portugalai žaidžia banguotai, bet niekada nežinai, kas išlįs. Nereikia nurašyti Prancūzijos rinktinės ir, žinoma, ispanai. Šios keturios komandos tikriausiai ir grumsis dėl medalių.

– Koks finalas būtų pačiam maloniausias?

– Tikriausiai Portugalija – Ispanija.

– Kaip sekasi trenerio karjera?

– Nėra taip, kad rungtynes analizuočiau. Su pieštuku rankoje nesėdžiu ir nieko nesirašau, bet stebiu, kaip pavyzdžiui kairysis gynėjas atakuoja dešiniuoju kraštu. Man įdomu. Įsivaizduoju kaip mes darydavome ar kaip kitaip daryti. Pavyzdžiui, skaičiuoju, kiek žmonių ginasi keliant kampinį. Eiliniam žiūrovui tai nėra įdomu. Ar prie abiejų vartų virpstų stovi po žmogų ar ne?

REKLAMA

– Teko domėtis Lietuvos rinktinės reikalais?

– Mačiau vienas rungtynes, kalbėjau su treneriu Csaba Laszlo. Jis išsakė savo matymą ir filosofiją. Labai nesidomiu, tam yra treneriai. Svarbu man, kokie rezultatai, kas dedasi. Nežinau, ar verta kalbėti apie tai vėl, bet Lietuva niekada nebuvo futbolo šalis, todėl nieko niekas čia nestebina. Aišku, gaila, kad taip yra.

Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)Edgaras Jankauskas (nuotr. Aurimo Kuckailio)



TAIP PAT SKAITYKITE:

EURO 2012: įspūdingiausios futbolininkų tatuiruotės

„Femen“ aktyvistė: planuojame seksualinę ataką prieš UEFA bosą M. Platini

Cs. Laszlo EURO 2012 simpatijos – anglams, vokiečiams ir olandams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų