REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 1-2 dienomis Antverpene (Belgija) vyksiančiame Europos karate kiokušin suaugusiųjų ir jaunių (16-17 metų) čempionate sportininkai kovos ne tik dėl čempionų titulo, bet ir dėl teisės dalyvauti kas ketveri metai rengiamame pasaulio čempionate pagal svorio kategorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai suaugusiųjų varžybose atstovaus 17 sportininkas. Vyrų rinktinę sudarys Andrius Miseckas, Aivaras Dedura (abu - svorio kategorija iki 70 kg), Vytautas Cėpla, Orestas Procas (abu - 80 kg), Valdemaras Gudauskas, Edgaras Sečinskis (abu - 90 kg), Andrius Draugelis, Lukas Kubilius (abu - virš 90 kg), Raimundas Paškauskas ir Egidijus Jankus (abu - kata).

REKLAMA

Moterų komandoje bus Rūta Brazdžionytė (55 kg), Diana Mačiūtė (55 kg ir kata), Inga Mikštaitė, Gabija Gudeliauskaitė (abi - 65 kg), Margarita Čiuplytė ir Diana Balsytė (abi - virš 65 kg), Rita Pivoriūnaitė (kata). Jaunių rinktinai atstovaus 23 karatistai.

Iš viso Europos čempionate dalyvaus daugiau nei 300 sportininkų iš 32 šalių.

Kelialapius į 2013 metais Lietuvoje vyksiantį pasaulio čempionatą iškovos po tris moteris ir po šešis vyrus kiekvienoje svorio kategorijoje. Tiesiogiai į planetos pirmenybes pateks moterų varžybų finalininkės bei keturi geriausi vyrų svorio kategorijų sportininkai. Likusios vietos karatistams atiteks pagal reitinge užimamas vietas. Tiesa, Lietuvai, kaip varžybų šeimininkei atiteks po vieną papildomą vietą kiekvienoje svorio kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kelialapius į pasaulio čempionatą jau yra užsitikrinusios M. Čiuplytė, R. Pivoriūnaitė ir I. Mikštaitė, o iš viso į Europos geriausių sportininkų reitingų trejetukus patenka šeši Lietuvos atstovai. Pasaulio karatė organizacijos (WKO) reitinguose Lietuva tarp 82 šalių dalijasi 3-5 vietas.

„Tai, kad jau turiu kelialapį į pasaulio čempionatą, yra pliusas, nes nėra reikalo draskytis ir plėšytis dėl aukso. Juk pasitaiko ir traumų. Tai leis tiesiog atsipalaiduoti ir patirti malonumą varžybose“, - antradienį Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje sakė daugkartinė Europos ir pasaulio čempionatų prizininkė M. Čiuplytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkė teigė esanti gerai pasiruošusi varžyboms ir sutrukdyti siekti aukščiausių rezultatų gali tik psichologinis nusiteikimas.

„Mano sportinė forma jau kokie 4-6 metai yra stabiliai gera, tik kartais galva sudirba geriau arba prasčiau. Jei bus tinkamas psichologinis nusiteikimas, bus ir rezultatas. Svarbiausia - varžybų diena. Dažniausiai paskutinėmis savaitėmis prieš varžybas ateina sportinė depresija, atrodo niekas neišeina, o paskutinėmis dienomis viskas susistato į savo vietas. Jei varžybų dieną būsi ant bangos, tai viskas pasiseks“, - kalbėjo M. Čiuplytė. Pasak jos, pagrindinėmis konkurentėmis kovoje dėl medalių bus Vengrijos, Graikijos, Rumunijos ir Lietuvos atstovės.

REKLAMA

Tituluotoji karatistė sakė net nežinanti, kiek kartų iš eilės yra tapusi Europos čempione: „Arba keturis, arba penkis. Na, tarp keturių ir šešių“.

„Pasiruošimas čempionatui vyko tradiciškai. Kadangi Europos pirmenybėse tenka kovoti visą dieną, sportininkai gali labai pakiliai pradėti kovas, tačiau baigti varžybas labai išsekę ir pavargę. Todėl turėjome dvi treniruočių stovyklas, kuriose imitavome varžybų dieną, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas. - Važiuojame į čempionatą visi sveiki, geros nuotaikos ir vedami aukščiausių tikslų“.

REKLAMA

Europos karatė organizacijos (EKO) viceprezidentas ir pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys bei Lietuvos rinktinės vadovas Romas Vitkauskas vylėsi, kad planetos pirmenybėse išvysime bent šešis lietuvius: „Finaluose tikiuosi matyti 3-4 Lietuvos sportininkus ir tikiuosi, kad ne mažiau kaip šeši sportininkai pateks į pasaulio čempionatą“.

Čempionate teisėjaus tarptautinės kategorijos teisėjai iš Lietuvos - Vladimiras Silvaško, Valius Rudys, Vladas Korsakovas, Gediminas Varkala, Remigijus Kersnauskas, Eugenijus Šilaika, Vygandas Milieška, Jurgita Činauskaitė-Cetiner, Remigijus Olšauskas, vadovaujami Europos karatė organizacijos teisėjų komiteto nario Vidmanto Poškaičio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų