REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sausio 28-ąją dieną Utenos regione startavo jau devynioliktąjį kartą organizuojamas tradicinis žiemos ralis „Halls Winter Rally 2012“. Tarptautinis renginys davė startą iš karto net keturiems ralio čempionatams, todėl jis buvo ne tik labiausiai laukiamas, tačiau ir tituluočiausias etapas Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Renginį organizavo žinomas lenktynininkas bei eismo saugumo specialistas Benediktas Vanagas, kuris mielai dalijosi įspūdžiais po ralio: „Buvo tikrai labai gražus renginys, nes pasisekė su oru. Pusantro mėnesio mane visi tampė už alkūnių ir klausė ar bus žiema: sniego, šalčio. Viską padarėme ir „užsakėme“. Labai smagu, kad šis ralis, nors Lietuva niekada negarsėjo kaip labiausiai lenktynių disciplinos profesionali valstybė, turime patį techniškiausią Baltijos šalyse.“

REKLAMA

„Viskas prasidėjo nuo praėjusių metų, kai mūsų lyderio vidutiniškas greitis buvo 101 km/h. Tai parodo, kad šis ralis labai techniškas. „Halls Winter Rally“ metu dirbo virš 700 žmonių - įsivaizduokite, kokia tai dydžio mašina. Svarbiausia - saugumas ir tai buvo pagrindinis prioritetas. Neturėjome rimtų problemų, nelaimingų atsitikimų, nes to labiausiai ir bijojome.“ – pasakojo B. Vanagas.

- Kaip vertinate savo ekipažo razultatus (aut. past. lenktynininkas važiuoja su „Subaru Impreza WRX STI“ automobiliu) ? – pasiteiravome B. Vanago.

REKLAMA
REKLAMA

- Ralyje buvome tikrai greiti - vietomis greičiausias ekipažas iš „Subaru“ automobilių. Natūralu, kad nebuvo lengva važiuoti lenktynių rėžimu, kai galvoji apie organizacinius reikalus. Tai vienos sudėtingiausių lenktynių asmeniškai man - negaliu nusiteikti raliui.

- Kokios techninės problemos užklupo lenktynėse?

- Du kartus prakirtome ratą ir tai kainavo labai brangią minutę. Bet patekome tarp dešimties geriausių ekipažų ir  mes patenkinti rezultatu. Prieš ralį sudaužėme savo automobilį ir surasti, kas jį galėtų pakeisti varžybose buvo be galo sunku. Esu išsekintas tiek morališkai, tiek fiziškai. Viename greičio ruože užsižiūrėjau į žiūrovų saugumą ir „įvažiavau“ į pusnį. Žiūrovams daviau gerų emocijų (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokie iššūkiai Jūsų laukia šiame sezone?

- Už dviejų savaičių baigsis pasaulio ralio čempionato etapas Švedijoje. Mes prisijungsime su komanda po savaitės. Iš tiesų tas startas bus pats svarbiausias. Šią žiemą iš viso turėsime penkis žiemos ralius, dabar – antrasis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Halls Winter Rally 2012“ laimėjo latvis Janis Vorobjovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų