REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vieną mėnesį trukusias „Barcelona“ derybas su gynėju Ericu Abidaliu dėl naujos sutarties pagaliau vainikavo sėkmė. Pirmadienį vėlai vakare Katalonijos klubas oficialiai patvirtino, kad su 32 metų prancūzu bus pasirašytas trejų metų kontraktas pagal formulę „1+2“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad dabartinė žaidėjo sutartis pratęsiama iki 2013-ųjų vasaros, o po to kasmet peržiūrima ir gali būti pratęsta iki 2015 metų birželio 30 dienos.

REKLAMA

Visi formalumai ir oficiali kontrakto pasirašymo ceremonija „Barcelona“ klubo būstinėje turėtų įvykti jau šią savaitę.

„Barcelona“ patyrusį gynėją 2007 metais už 15 milijonų eurų įsigijo iš Liono „Olympique“ ekipos. Futbolininkas greitai pelnė komandos trenerių pasitikėjimą ir tapo vienu iš svarbiausių žaidėjų. Su Katalonijos klubu prancūzas tris kartus tapo Ispanijos čempionu, po du kartus iškovojo Čempionų lygos bei Pasaulio klubų čempionato taures bei sykį triumfavo Karaliaus taurės turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

„Barcelona“ garbę E. Abidalis gynė 177 oficialiose rungtynėse, o savo vienintelį įvartį pelnė Karaliaus taurės mače su Bilbao „Athletic“.

Derybos – tarsi maratonas

Dabartinis E. Abidalio kontraktas baigia galioti šių metų vasarą, tačiau vyriausiasis treneris Josepas Guardiola kelis kartus buvo pareiškęs, jog pageidauja ir toliau matyti ramiu charakteriu bei darbštumu garsėjantį prancūzą savo komandoje.

Pats futbolininkas žiniasklaidai taip pat nesyk buvo užsiminęs, kad profesionalo karjerą svajoja baigti Katalonijoje, todėl savo agentui nurodęs pirmiausia tartis tik su „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau 2011-ųjų pavasarį atrodė, kad žaidėjo norams išsipildyti nelemta: nors jau tuomet skelbta apie prasidėjusias derybas su prancūzu, tačiau eilinio sveikatos patikrinimo metu jo kepenyse netikėtai buvo aptiktas auglys.

Operacija pavyko sėkmingai ir stebėtinai greitai į rikiuotę grįžęs gynėjas spėjo sužaisti kelis mačus praėjusio sezono pabaigoje. Pergalingame Čempionų lygos finale ekipos draugai jam pirmajam suteikė progą į viršų pakelti iškovotą trofėjų.

Tačiau praėjusių metų vasarą derybas teko laikinai nutraukti, o pats E. Abidalis „Barcelona“ vadovų paprašė palūkėti iki gruodžio. Pasak žaidėjo, jis tenorėjo įsitikinti, kad po auglio pašalinimo operacijos tikrai nekils jokių sveikatos komplikacijų, galinčių įtakoti karjerą.

REKLAMA

Keli „Barcelona“ atstovų ir E. Abidalio agento Davido Venditelli susitikimai įvyko pačioje 2011-ųjų pabaigoje, tačiau tuomet pranešta, jog koją deryboms gali pakišti nauji teisės aktai, Ispanijos gyventojams ir šalyje dirbantiems užsieniečiams nustatantys didesnius pajamų mokesčius.

Pasklidus žinioms, kad derybos su žaidėju atsidūrė aklavietėje, žiniasklaidoje pasipylė pranešimai, jog į gynėją nusitaikė „Manchester City“, Londono „Arsenal“ bei „Paris Saint Germain“ ekipos. Tačiau gandai nepakeitė paties E. Abidalio nuomonės. Retai rengiamose spaudos konferencijose prancūzas atkakliai pabrėždavo, kad jo tikslas - karjerą baigti „Barcelona“ klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų