REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Motociklų lenktynių žvaigždė 33 metų Valentino Rossi neslepia, kad septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionatas 43 metų Michaelis Schumacheris, didžiausias pavyzdys jam.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš džiaugiuosi kiekvienąkart, kai pamatau M. Schumacherį. Jis dešimčia metu vyresnis už mane, tačiau vis dar geros sportinės formos ir kupinas energijos. Būdamas 43 metų norėčiau taip pat atrodyti, kaip ir jis“, – atvirai interviu italų sporto kanalui „Sky Sport24" pasakojo V. Rossi.

REKLAMA

Abi motorų pasaulio žvaigždės turi kažką bendra. „Aš kaip italas atstovaujau italų komandai, o Šumis kaip vokietis – „Mercedes“. Ir mūsų galimybės pirmenybėse maždaug panašios“, – tikino devynis kartus pasaulio čempionatas.

V. Rossi norėtų 2012 metų pabaigoje pratęsti sutartį su „Ducati“ komanda: „Tikrai norėčiau naujo dvejų metų kontrakto, kuris galbūt bus paskutinis. Tuomet jau galvosiu, kaip iš viso to gauti kuo daugiau malonumo.

REKLAMA
REKLAMA

2000 metais profesionalo karjerą pradėjęs italas šiuo metu yra antras istorijoje pagal pergalių skaičių karjeroje. Iš viso jis laimėjo 105 lenktynes, o rekordininkas Giacomo Agostini – 122. V. Rossi per šį laiką gynė trijų komandų garbę – „Honda“ (2000-2003 metais), „Yamaha“ (2004-2010 metais) ir „Ducati“ (2011-dabar).

Įdomu, kad V. Rossi daug kartų buvo siejamas su perėjimu į pasaulio ralio čempionatą (WRC) arba „Formulę-1“, tačiau tai ir liko tik gandai. 2006, 2008 ir 2010 metais jis dalyvavo „Formulės-1“ treniruotėse, kur šių lenktynių pilotai teigiamai įvertino italo pasirodymą.

 (nuotr. SCANPIX) M. Schumacheris (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. SCANPIX) M. Schumacheris

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų