REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nuo ketvirtadienio prie Lietuvos vicečempionų VMFD „Žalgirio“ komandos vairo stovintis 48 metų kroatų strategas Damiras Petravičius jau įvedė savo tvarką bei žada laimėti ir Lietuvos čempionatą, ir šalies taurę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek daug vaizdo kamerų. Pas mus Koratijoje būna vos dvi trys, – prieš interviu pirmadienį Vilniaus „Sportimos“ manieže juokėsi naujasis treneris. – Esu labai laimingas, kad treniruoju VMFD „Žalgirio“ komandą. Dėkoju klubo vadovams, kad pakvietė mane.“

REKLAMA

Laikas užkopti į patį viršų

Pasirengimą naujam sezonui pradėjusių ir stipriausiu šalies klubu tapti nusitaikiusių žalgiriečių strategas teigė, kad laikas komandai užkopti į patį viršų: „Žinau, kad „Žalgiris“ buvo ir trečias, ir antras. Laikas laimėti. Stengsiuosi daug dirbti, kad laimėtume ir čempionatą, ir šalies taurę“.

„Žalgirio“ treniruotė pirmadienį pirmą kartą vyko su kamuoliu, D. Petravičius ja liko patenkintas: „Mačiau daug dalykų. Turime du mėnesius pasiruošti, būsime daug geresni. Komandoje – geri žaidėjai, todėl bus daug pergalių.“

REKLAMA
REKLAMA

Propaguoja atakuojantį futbolą

Pastarąjį sezoną, D. Petravičius treniravo Koratijos aukščiausiojo diviziono komandą „Karlovac“, o prieš tai per dvejus metus iš trečios lygos į aukščiausiąją atvedė „Gorica“ ekipą.

„Karlovac“ komanda buvo gera, tačiau klubas neturėjo pinigų, nemokėjų algų žaidėjams. Manau, kad „Žalgiris“ – geresnė komanda. Mačiau kelių rungtynių vaizdo įrašus“, – tvirtino kroatas. Anot jo, Lietuvos čempionate pagrindinis „Žalgirio“ konkurentas dėl aukso bus titulą ginantis Panevėžio „Ekranas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ekranas“ ir „Žalgiris“ to paties pajėgumo. Vertinant atskirus žaidėjus, manau, kad žalgiriečiai net stipresni“, – sakė strategas. „Kokį futbolą propaguoju? Man visuomet patiko atakuojantis futbolas. Kai treniravau Kroatijoje, mano komanda buvo daugiausiai įvarčių pelniusi ir mažiausiai jų praleidusi“, – priminė jis.

Mokosi lietuviškai

„Ar aš griežtas? Turiu būti griežtas. Kitaip žaidėjai eis po parduotuves, diskotekas, o tai nėra gerai nei komandai, nei jos rezultatams. Visą sezoną privalome gyventi vien tik futbolu“, – teigė D. Petravičius. Šiek tiek rusiškai mokantis treneris atskleidė, kad kol kas dar nedaug žodžių žino lietuviškai, tačiau pažadėjo pramokti.

REKLAMA

Komandos atstovai po interviu įteikė kroatui simbolinius VMFD „Žalgirio“ marškinėlius, pažymėtus 10 numeriu. D. Petravičius atskleidė, kad šiuo numeriu pažymėtus marškinėlius jis vilkėjo, kad dar pats žaidė.

Įvedė discipliną

Daugiausiai laiko praėjusį sezoną aikštėje praleidęs saugas Georgas Freidgeimas kalbėjo, kad randa bendrą kalbą su naujuoju treneriu. „Papildoma disciplina įvesta. Nėra šnekučiavimų, visi kalba, dirba. Kiekvienas treneris turi savo darbo metodiką. Matysime, kaip bus. Rezultatai parodys“, – pasakojo jis.

REKLAMA

Paklaustas, kokia naujojo trenerio futbolo filosofija, saugas tvirtino, kad jau iš kelių treniruočių matosi, kad bus daug dirbama su kamuoliu. „Veikiausiai bus mažiau dėmesio skiriama fiziniam pasirengimui, o daugiau ugdysime techniškąsias savybes. Tai bus atakuojantis futbolas.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žalgiriečiai pažadėjo kitąmet nuversti „Ekraną“ nuo čempionų sosto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų