REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

The Best Odyssey Expedition“. Taip vadinasi net penkis metus trukusi ekspedicija aplink pasaulį su jėgos aitvarais, kurio metu praplaukta 54 tūkstančiai mylių ir aplankytos 50 pasaulio šalių!

REKLAMA
REKLAMA

Šioje įspūdingoje ir neįtikėtinoje kelionėje su jėgos aitvarais dalyvavo Gavin McClurg, Bobby Sofyadi, Jody MacDonald ir Joaquin Hubbard.

REKLAMA

Keturi ekstremalai su jėgos aitvarais nuplaukė 54 tūkstančius mylių ir aplankė 50 valstybių.

„The Best Odyssey“ maršrutas prasidėjo Karibų jūroje, tęsėsi Panamos kanalu, pietiniu Ramiojo vandenyno ekvatoriumi, Indonezijoje, Indijos vandenyne, Geros vilties iškyšuliu, Azorų salomis, Ispanijoje ir Škotijoje.

Kelionė aplink pasaulį jėgos aitvarais finišavo 2011 metų gruodžio 10 dieną Kabo-Verde.

Per penkis metus ekstremalai įveikė 90 persikėlimų jūrose, atrado 148 naujas vietas plaukioti jėgos aitvarais ir... persirgo 23 infekcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Projektas „The Best Odyssey“ kainavo 123 tūkstančius dolerių, kurių didžioji dalis buvo išleista maisto produktams.

„Atradome tokias vietas, apie kurias net negalėjome svajoti. Kai kuriose buvo absoliuti tuštuma. mes vėl atradome grožį, klaidas, neviltį ir draugystę, kurią išsaugosime visam gyvenimui“, - įspūdžiais dalijosi  katamarano kapitonas Gavin McClurg.

„Per penkeris metus ir dar 8 metus iki šios ekspedicijos pradžios turėjau rūpintis žmonių saugumu jūroje įvairiose situacijoje. Kartais tai galima lyginti su įtampa, kuri prilygsta dūstant, skęstančiam žmogui, - tęsė pasakojimą Gavin. – Tačiau šypsenos ir kelionės dalyvių susižavėjimas – pats geriausias apdovanojimas, kurio jokiu būdu negalima lyginti su pinigais".

Šios kelionės metu katamarane pabuvojo 37 profesionalūs jėgos aitvarų meistrai, kurie skirtingose vietose palaikydavo kompaniją sunkios ir ekstremalios kelionės metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų