REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Helmutas Marko, duodamas interviu oficialiam „Formulės-1“ tinklapiui, atskleidė, koks, jo nuomone, yra „Red Bull“ ekipos sėkmės receptas ir teigė, kad kitąmet komanda nesiruošia atsipalaiduoti ir siekia toliau dominuoti sporte.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie kitus metus Marko pripažino, kad kova gali būti sunkesnė nei šiemet, tačiau pabrėžė, kad taisyklės iš esmės nesikeis, todėl ir situacija neturėtų labai smarkiai pakisti.

REKLAMA

H. Marko, „Red Bull Renault“: „Mūsų tikslas – apginti abu titulus. Pagrindiniai ingredientai nesikeis, taigi kodėl 2012 metai turėtų būti kitokie? Tereikia greito bolido, stabilumo ir dviejų pilotų, kurie gali gerai pasirodyti.“

Vardindamas priežastis, dėl kurių „Red Bull“ komandai pavyksta išlikti viršūnėje, Marko pažymėjo stabilumą komandos viduje bei puikiai ištobulintą infrastruktūrą.

H. Marko, „Red Bull Renault“: „Per paskutinius metus komandoje nebuvo jokių pasikeitimų. Jeigu kas nors ir yra keičiama, tai vyksta komandos viduje, žmonės juda iš vieno departamento į kitą, kuriame gali geriau išnaudoti savo talentus, tačiau jie visada lieka „šeimoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš techninės pusės, visų pirma mes turime Adrianą Newey. Po to eina mūsų įrankiai – CFD (skaičiuojamoji hidrodinamika), vėjo tunelis ir simuliatorius – visi kartu jie veikia tobulai. Tai reiškia, kad prieš gamindami naujas detales, būname įsitikinę, kad jos duos reikiamą rezultatą. Taigi, prieš pradedant gamybą, nesėkmės tikimybė yra sumažinama beveik iki nulio.

Žiūrint į atnaujinimus, kuriuos darėme sezono eigoje, jie visi davė teigiamą rezultatą. Niekada nesusidūrėme su ta keista problema, kai reikia jų atsisakyti ir žengti žingsnį atgal. Žiūrint į kitus bolidus, sezono eigoje jie visi tapo panašūs į RB7... tiesiog kitaip nudažyti! Kuo toliau sezonas tęsėsi, tuo daugiau RB7 matėme rikiuotėje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marko pakomentavo ir kartais pasigirstančius gandus, jog „Red Bull“ neplanuoja ilgam pasilikti „Formulėje-1“ ir jau po kelių metų gali pasitraukti iš sporto.

H. Marko, „Red Bull Renault“: „Tai nėra visiška tiesa. Buvo pasigirdę komentarų iš Dietricho Meteschitzo,  kad jei komanda neatitiks rezultatų, reikės viską permąstyti. „Formulė-1“ yra marketingo įrankis „Red Bull“ kompanijai, tai reiškia, kad turime nuolat įvertinti, tai ką įdedame ir ką gauname dėl savo atsidavimo. Ši lygtis turi būti teigiama. Jei turėsime ilgalaikę sėkmę, tada, be abejo, nebus jokių klausimų. O jei pažiūrėsite į realią situaciją, tai mes turime ilgalaikius kontraktus su variklių tiekėjais, rėmėjais ir darbuotojais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų