REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stringantis variklio darbas sutrukdė dukart pasaulio čempionui Sebastianui Vetteliui savaitgalį triumfuoti paskutinėse šio sezono „Formulės-1“ lenktynėse Brazilijoje. 24 metų vokietis pirmąją poziciją užleido savo komandos draugui – kitams „Red Bull“ ekipos pilotui Markui Webberiui.

REKLAMA
REKLAMA

M. Webberis šventė pirmąją pergalę šiais metais, o S. Vettelis guodėsi antrąja vieta ir nauju starto pozicijų lenktynėse per visą sezoną rekordu. Iš pirmosios vietos pasaulio čempionas šįmet per 19 lenktynių pradėjo 15 kartų ir šiuo skaičiumi aplenkė britą Nigelą Masellą.

REKLAMA

„Jaučiuosi kaip Senna 1991 metais“, – per lenktynes savo komandai sakė S. Vettelis. Legendinis brazilų pilotas Ayrtonas Senna tuomet San Paule ilgą laiką turėjo važiuoti įjungęs šeštą pavarą ir po lenktynių buvo visiškai išsekęs.

„Skirtumas tik tas, kad jis tuomet laimėjo, – truputį nusiminęs kalbėjo „Sport Bild“ S. Vettelis. – Buvo išties labai sunku, tačiau niekas nebūtų pasikeitę, jeigu būčiau pykęs. Šie metai buvo fantastiški ir dviguba mūsų komandos pergalė – puiki pabaiga. Markas nusipelnė šio laimėjimo, nes važiavo puikiai.“

REKLAMA
REKLAMA

M. Webberis skyrė pergalę „geram draugui, kuris sunkiai serga“. Padovanotą pergalę jis priėmė truputį sumišęs: „Asmeniškai man tai labai svarbi pergalė, paskutiniai ratai teikė daug malonumo. Tačiau būtų buvę geriau su Sebastianu iki pat pabaigos kovoti.“

Kovą dėl vicečempiono titulo laimėjo britas Jensonas Buttonas. „McLaren“ pilotas Brazilijoje paliko sau už nugaros „Ferrari“ lenktynininką Fernando Alonso, iškovojo trečią vietą San Paule ir užstikrino antrą poziciją bendrojoje įskaitoje.

Galutinė pilotų įskaita (po 19 etapų)

1. Sebastianas Vettelis (Vokietija/Red Bull-Renault) - 392 taškai

2. Jensonas Buttonas (D. Britanija/McLaren-Mercedes) - 270

3. Markas Webberis (Australija/Red Bull-Renault) - 258

4. Fernando Alonso (Ispanija/Ferrari) - 257

5. Lewisas Hamiltonas (D. Britanija/McLaren-Mercedes) - 227

6. Felipe Massa (Brazilija/Ferrari) - 118

7. Nico Rosbergas (Vokietija/Mercedes GP) - 89

8. Michaelis Schumacheris (Vokietija/Mercedes GP) - 76

9. Adrianas Sutilas (Vokietija/Force India) - 42

10. Vitalijus Petrovas (Rusija/Renault) - 37

Sebastianas Vettelis (nuotr. SCANPIX)Sebastianas Vettelis (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų