REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Artėja išskirtinis savaitgalis su motociklų bei dviračių trialo sporto meistrais iš Latvijos, Estijos bei Rusijos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Jau rugsėjo mėn. 10-11 dienomis galėsite susipažinti su intelektualaus sporto varžybomis, kur viskas priklauso nuo gebėjimų techniškai įveikti sudėtingas, specialiai suformuotas bei gamtos natūralias kliūtis. Trialo sporte labai svarbu yra sportininko balansas, įgūdžiai ir susikoncentravimas.

REKLAMA

Bus varžomasi dvylikoje skirtingo sudėtingumo sektorių su rąstais, akmenimis, medžio konstrukcijomis ar tiesiog stačiais šlaitais. Žiūrovų laukia kvapą užgniaužiantys vaizdai antrąjį auksinio rudens savaitgalį.

Pasak trialo varžybų koordinatoriaus P.Albertavičiaus, didžioji dalis sektorių su kliūtimis suformuota taip, jog žiūrovams būtų patogu stebėti sportininkus iš viršaus, nuo „Crazy Fermos“ stogų. Būtent čia bus galima ir užkąsti bei mėgautis panoraminiais apylinkių vaizdais.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi dienas truksiančios varžybos leis visiems ne tik gerai ir aktyviai praleisti laiką su šeima, bet ir išbandyti šiame sporte naudojamą techniką. Lietuvos Motociklų Sporto Federacija suteiks galimybę visiems pageidaujantiems išbandyti tvirtuosius trialo dviračius specialiai paruoštoje nesudėtingoje trasoje.

Trumpa trialo istorija

Trialas yra gerai žinoma sporto šaka pasaulyje, tačiau į Lietuvą sugryžo po didelės 22 metų pertraukos tik praeitais metais. Dar 1988 metais Kaune įvyko pirmosios ir paskutinės trialo varžybos, paskatinusios susidomėjimą šia originalia, Anglijoje gimusia, motociklų sporto šaka. Aktyviai sportuojantys lietuviai Arūnas Paulavičius bei Alvydas Linkevičius jau kitais metais TSRS čempionate iškovojo aukštas vietas. Sugriuvus Sovietų sąjungai, moto trialo plėtra mūsų šalyje nutrūko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas yra trialas ?

Skirtingai nuo daugumos kitų motociklo sporto šakų, moto trialo varžybose nelenktyniaujama. Čia nėra greičio ar dulkių kaip motokrose, o tik didelis dėmesys kliūtims. Startuodami po vieną, važiuodami per įvairiausias kliūtis - riedulius, rąstus ar akmenis, sportininkai stengiasi išlaikyti pusiausvyrą bet kokia kaina. Tai įspūdinga ir kartais atrodo pavojinga, tačiau moto trialas yra labai saugus sportas, nes nekyla incidentų dėl greičio ar konkurentų tarpusavio kovos.

Tai plastiška ir daug koncentracijos reikalaujanti sporto šaka: žiemos metu salėse (INDOOR TRIAL), o vasaros metu - lauke (OUTDOOR TRIAL). Lauko trąsose sportininkai įveikinėja sektorius, sužymėtus dažniausias natūralioje vietovėje. Jiems reikia įveikti trąsoje esančias kliūtis per 1,5 min., neprisiliečiant prie nieko, išskyrus patį motociklą. Taip pat dalyviai turi tilpti į laiko normą, per kurią turi įveikti tris ratus su juose esančiais 9, skirtingo sudėtingumo sektoriais. Laimi dalyvis padaręs mažiausiai klaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų