REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos krepšinio čempionato A grupės ketvirtųjų rungtynių su Ispanija išvakarėse Panevėžio arenoje treniruotę surengusios Lietuvos rinktinės gynėjas Rimantas Kaukėnas apgailestavo dėl Marijono Petravičiaus ligos, tačiau tvirtino, kad susitelkę vyrai aukštaūgio spragą užpildys.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinę laisvą Europos krepšinio čempionato A grupės varžybų dieną pribloškė žinia, kad vienas iš komandos vidurio puolėjų M. Petravičius Europos pirmenybėse nebegalės padėti - atlikus tyrimus vienoje Kauno klinikų aukštaūgiui nustatyta plaučių mikroembolija.

REKLAMA

„Tai didelė netektis. Marijonas buvo labai svarbus komandai, kovotojas. Tai žmogus,  atiduodantis visas jėgas aikštėje.Tačiau negalime dejuoti dėl to ar verkti. Reikia toliau gerinti žaidimą, išgyvendinti klaidas, pasitempti visiems ir užpildyti Marijono spragą“, - po vakarinės treniruotės kalbėjo  R. Kaukėnas.

Rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas, vidutiniškai per rungtynes pelnantis po 12,7 taško, paskutinis paliko areną, prieš tai kaip įprastai atlikęs daugybę metimų į krepšį.

REKLAMA
REKLAMA

- Šiandien dar kartą analizavote ispanų žaidimą. Kokie akcentai buvo dėliojami?

- Rytoj pamatysime (juokiasi). Norime gerinti savo žaidimą, stiprinti žaidimo drausmę tiek gynyboje, tiek puolime. Dirbome, stengėmės pasiruošti žaisti prieš ispanų derinius, šlifavome taktiką. Svarbiausia - žaisti savo žaidimą, agresyviai, o ne pasyviai.

- Ispanai ir lietuviai vieni kitus jau pakankamai gerai pažįsta. Kuo skirsis ateinančios rungtynės nuo tų dviejų kontrolinių prieš Europos čempionatą?

- Kontrolinėse rungtynėse bandome įvairius variantus, žaidėjus, o kai ateina čempionatas - visai kas kita. Pamatysime, ką ispanai keis, o ką - ne. Visi žino, kad intensyvumas bus visai kitoks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas turėtų stoti į Marijono vietą?

- Klauskite trenerį. Visi turime užpildyti tą spragą. Jonas matyt gaus daugiau žaidimo laiko. Žiūrėsime.

- Jeigu turėtume galimybę registruoti naują žaidėją, ar jis dabar „įsipaišytų“ į rinktinės žaidimą?

- Kas būtų jeigu. Deja, jau negalima. Darjušas Lavrinovičius, jeigu būtų sveikas, tikrai būtų padėjęs.

- Ar vienuolikai žaidėjų užteks jėgų iki Europos čempionato pabaigos?

- Paklauskite čempionato pabaigoje (juokiasi)

- Ar neteko šiandien sutikti turko Keremo Tunčeri po vakarykščio incidento?

- Teko. Atsiprašiau, pajuokavome. Jis sako, štai toks geras draugas, o mane sumušei. Viskas normaliai. Truputį sutrenkimas jam buvo lengvas. Bet jaučiasi jis gerai.

REKLAMA

Šiais metais Lietuvos vykstančiame Europos čempionate mūsų šalies rinktinė po trijų rungtynių savo sąskaitoje turi tris pergales. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pirmose rungtynėse 80:69 įveikė Didžiąją Britaniją, antrose - 97:77 nugalėjo lenkus, o trečiose - 75:68 Turkijos ekipą.

A grupėje lietuviams liko sužaisti dvejas rungtynes. Sekmadienį ji susigrums su kol kas pralaimėjimo kartėlio nepatyrusia titulą ginančia Ispanijos rinktine,o pirmadienį - su grupės autsaidere Portugalijos komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų