REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalaso „Mavericks“ žvaigždė Dirkas Nowitzki - unikalus krepšininkas. Ypatingu jį daro ir firminis metimas, prieš kurį jo priešininkai - visiškai beginkliai.

REKLAMA
REKLAMA

D.Nowitzki metimo technikos idealumą įrodė ir „ESPN“ apžvalgininkai. Jie moksliškai nustatė, jog vokiečio metimo tiesiog neįmanoma blokuoti, jei šis meta 4,5 - 5,8m nuotolyje - savo mėgstamiausiame aikštės taške.

REKLAMA

Nustatyta, kad iš vidutinio nuotolio metantis 213 cm ūgio D.Nowitzki pašoka apie 35 cm, o rankas iškelia beveik į metro aukštį. Tokiu būdu kamuolys pradinėje metimo stadijoje atsiduria beveik 3,5 m aukštyje.

Be to, D.Nowitzki puikiai moka susikurti papildomos erdvės nuo varžovo. Jis meta atšokdamas atgal, todėl kamuolį nuo priešininko jau išmetant jį skiria beveik metras.

„Kai Dirkas savo metimą atlieka idealiai, belieka tikėtis, kad kamuolys neįkris į krepšį“, - reziumavo „ESPN“. Tiesa, statistika rodo, jog tuo pasitikėti tikrai neverta. Reguliariajame sezone žaidėjas atakavo 52 proc., o atkrintamosiose - 51 proc. taiklumu.

Nustatyta, kad net NBA „milžino“ Yao Mingo ūgio (229 cm) ir vikriojo Derricko Rose'o atletinių sugebėjimų krepšininkas, D.Nowitzkiui savo metimą atliekant idealiai, nesugebėtų jo blokuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų