REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nurimus pasaulio krepšinio čempionato aistroms, visas dėmesys skiriamas 2011 metų Europos pirmenybėms Lietuvoje pasirengti.

REKLAMA
REKLAMA

Turime puikių arenų

– Kurie veiksniai ruošiantis Europos čempionatui vis dar kelia nerimo? – „Balsas.lt“ teiravosi organizacinio komiteto vadovo Mindaugo Špoko.

REKLAMA

– Dar reikia nudirbti daug darbų. Tai ir yra didžiausias galvos skausmas. Palyginti tarptautiniu mastu, mūsų viešbučių tinklas nėra toks platus kaip kitose Europos šalyse. Tačiau visus trūkumus kompensuoja privalumai.

Tarkime, neturime tokių viešbučių, kaip „Sheraton“, „Kempinski“ ar „Hilton“, tačiau viską užgošime nuostabiomis arenomis. Teko viešėti daugelyje pasaulio vietų, tad galiu drąsiai teigti, kad ne kiekviena Europos šalis gali pasigirti tokiomis puikiomis arenomis. Net pasaulio čempionate Turkijoje pasigedau išskirtinės infrastruktūros, kokybės, kuri yra pas mus.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar „Žalgirio“ arena bus pastatyta laiku?

– Net neabejoju, kad laiku bus pastatyta ne tik „Žalgirio“, bet ir Klaipėdos, Alytaus arenos. „Žalgirio“ arena bus atidaryta vasario 1 dieną, o kitos dvi likusios – gruodį. Terminai tikrai įmanomi, juolab matome, kaip šios arenos sulig kiekviena diena kyla į viršų. Nereikia pamiršti, kad ant nosies rinkimai, todėl tiek Klaipėdos, tiek Kauno meras norės ištesėti duotus pažadus rinkėjams.

– Ar svarstytas klausimas, kur būtų žaidžiamas čempionato finalas, jeigu arena Kaune nebūtų pastatyta laiku?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ne, tokia galimybė net nebuvo svarstyta.

Nakvynės bus saldžios

– Minėjote, kad problemų kils dėl delegacijų apgyvendinimo. Kaip ketinate tai išspręsti?

– Viešbučių yra, tačiau jie bus šiek tiek paprastesni. „FIBA Europe“ matė mūsų esamus viešbučius, todėl nematau didelės problemos. Jie mumis patikėjo, tad kodėl negalime patikėti savimi? Viešbučiai nebus prasti, jiems suteiktos 3 žvaigždutės, o tai tikrai nėra blogai.

Kitose šalyse, ypač Rytuose, ne visur rasi tokios kokybės viešbučių. Nepamirškime, kad po pirmojo etapo, kai visos komandos persikels į Vilnių, jos gyvens 5 žvaigždučių „Le Méridien“ apartamentuose. Šis viešbučių tinklas nenusileidžia tokiems garsiems pavadinimams, kaip „Hilton“ ar „Sheraton“. Juk komandos atvažiuos žaisti, o ne aptarinėti gyvenimo sąlygų.

REKLAMA

– Ar jau sudarytas bilietų pardavimo modelis?

– Taip, planas jau sudėliotas. Bus galimybė nusipirkti visą bilietų paketą nuo pat rinktinės grupės varžybų iki čempionato finalo. Perspėju sirgalius, jeigu bus galimybė nusipirkti bilietus pirmajame etape, siūlau tai daryti nedelsiant. Lietuvos rinktinė grupės varžybose žais mažiausiai 5 mačus, o į šias rungtynes bus parduota tik apie 20 tūkstančių bilietų. Įsivaizduokite, kiek žmonių pretenduoja į tokius bilietus. Kas pirmesni – tie ir gudresni. Bilietų platinti bus pradėta kovo 1 dieną.

REKLAMA

Šiuo metu intensyviai ruošiamės burtų traukimo ceremonijai, kuri bus surengta sausio pabaigoje. Deramės su televizija, ieškome rėmėjų, dėliojame paskutines detales. Norime, kad renginys paliktų visiems didelį įspūdį, o kokią staigmeną paruošime – telieka paslaptyje.

Atvyks tikrų žvaigždžių

– Šią vasarą Vilniuje surengtas Europos jaunių čempionatas. Ar pasisėmėte patirties iš šio renginio?

– Tiek jaunimo čempionato uždarymas, tiek atidarymas buvo kitoks nei įprasta. Įnešėme naujovių, viename mieste apgyvendinome 16 komandų. Palyginti su būsimu čempionatu, kiekviename mieste turėsime tik po 6 rinktines. Labai džiaugėmės, kad buvo pagerintas lankomumo rekordas. Įsivaizduokite, kokios apsaugos reikėjo kontroliuoti tokį žmonių skaičių. Išpildėme visas sferas, patenkinti liko ir žiniasklaidos atstovai.

Lietuvoje šio čempionato visi laukia jau dabar, nes jis bus vienas pajėgiausių per visą istoriją. Į Lietuvą atvyks tokie krepšininkai, kaip Pau Gasolis, Tony Parkeris, ir kitų žvaigždžių. Kiekvieno miestelio gyventojai juos norės išvysti gyvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų