REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtosiose Graikijos čempionato finalo serijos rungtynėse tarp Pirėjo „Olympiacos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipų buvo galima jaustis tarsi tikrame kare. Susitikimas du sykius buvo sustabdytas, o pratęstas tik po valandos. Be to, daugiau nei pusvalandžiu vėlavo ir rungtynių pradžia. Visų šių įvykių kaltininkai – „Olympiacos“ aistruoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji galimų nesklandumų požymiai pasimatė dar gerokai prieš mačą. Būrys „Olympiacos“ gerbėjų iš pradžių susirėmė su policija. Pastariesiems teko panaudoti ir dujines priemones.

REKLAMA

Kiek vėliau Pirėjo klubo fanai aprimo. Tiesa, ramybė aikštelės prieigose tvyrojo iki kol apšilinėti pradėjo „Panathinaikos“ žaidėjai. Netrukus „Olympiacos“ sirgaliai tiesiog pasiuto ir į aikštę mėtė viską, kas papuolė po ranka.

Įsisiautėję graikai laužė kėdes, kurios kaip ir kiti pašaliniai daiktai, skriejo į žalią aprangą vilkėjusius krepšininkus, atakavo teisėsaugos pareigūnus ir žurnalistus. Visi „Panathinaikos“ atstovai netrukus buvo priversti skubiai palikti aikštę ir grįžti į rūbines.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu aistruolių supratimo prašė pats „Olympiacos“ savininkas Panagiotis Angelopoulosas, per mikrofoną bandęs sudrausminti bei nuraminti gerbėjus. Savininkui pavyko įkalbėti sirgalius. Komandos tęsė apšilimą ir rungtynės galiausiai prasidėjo.

Trečiajame kėlinyje vėl pasipylė daiktų kruša į „Panathinaikos“ žaidėjus ir rungtynės buvo nutrauktos. Atėnų klubas tuo metu pirmavo rezultatu 50:42.

Žiūrovai buvo raginami palikti areną, tačiau būrys aistruolių to daryti neketino. Su sirgaliais kalbėjosi „Olympiacos“ savininkas Panagiotis Angelopoulosas ir komandos kapitonas Theodorous Papaloukas bei Gianis Bourousis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis per mikrofoną skatino sirgalius vykdyti nurodymus.

„Teisėjai pranešė, jog jei į aikštę pateks bent menkiausias daiktas, rungtynės bus nutrauktos. Bandysime padaryti viską, kad laimėtume ir pratęstume seriją“, – teigė G. Bourousis.

Po kiek laiko „Panathinaikos“ krepšininkai grįžo į aikštelę ir rungtynės po valandos pertraukos buvo pratęstos.

Nors buvo siekiama iš arenos išvyti visus mačą stebėjusius gerbėjus, to padaryti nepavyko ir „Olympiacos“ ekipą palaikė apie 3 tūkst. aistruolių. Susitikimas sužaidus beveik 39 minutes buvo nutrauktas. Į aikštę vėl skriejo daugybė daiktų, fejerverkas. Vienas jų vos nekliudė aikštę paliekančios svečių komandos. „Panathinaikos“ žaidėjai buvo priversti atlaikyti eilinę daiktų krušą bei bėgte išskubėjo į rūbinę.

Nepaisant tikro nervų karo, trukusio apie 4 valandas, „Panathinaikos“ krepšininkams išvykoje pavyko pasiekti pergalę ir Šarūno Jasikevičiaus klubas apgynė Graikijos čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų