REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijoje, Barselonos trasoje, vykusiame „Formulės-2“ finaliniame etape Kazimieras Vasiliauskas antrosiose lenktynėse finišavo ketvirtas ir bendroje čempionato įskaitoje užėmė septintą vietą. Paskutines sezono lenktynes laimėjo Andy Soucekas.

REKLAMA
REKLAMA

Puikiai startavęs iš šeštosios pozicijos Kazimieras jau pirmame posūkyje aplenkė du varžovus ir pakilo į ketvirtą vietą. Dvylika iš dvidešimtiems distancijos ratų lenktynės vyko ramiai, Lietuvos lenktynininkas važiavo maždaug sekunde atsilikęs nuo R. Wickenso. Iki lenktynių pabaigos likus 8 ratams Kazimieras pradėjo vytis varžovą, kiekviename rate atsilikimą mažindamas keliomis šimtosiomis sekundės dalimis. Paskutiniame rate skirtumas sumažėjo iki pusės sekundės, tačiau to neužteko, kad būtų galima džiaugtis trečia vieta.

REKLAMA

„Noriu padėkoti visai mano šeimai, taip rėmusiai mane viso čempionato metu, patikėjusiais mano galimybėmis „Star1 Airlines“, o ypač visiems gerbėjams, šiemet taip palaikusiems mane“, - dar prieš startą Barselonoje kalbėjo Kazimieras. Sergančių už kylančią automobilių sporto žvaigždę tikrai netrūko. Kiekvienoje čempionato trasoje tribūnose plaikstėsi Lietuvos vėliavos, o Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) atstovas spaudai Simonas Melluishas džiaugėsi ypatingai išaugusių oficialios čempionato interneto svetainės http://www.formulatwo.com/ lankomumu iš Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakodamas apie lenktynių eigą Kazimieras džiaugėsi geru startu: „Apšilimo rate gerai pavyko sušildyti padangas. Tai suteikė pranašumo lenktynių pradžioje. Turėjau realią galimybę aplenkti ir trečią varžovą, tačiau kiek sudvejojau. Pirmuosiuose ratuose atakuoti nebandžiau, nes norėjau atitrūkti nuo persekiotojų. Tai gal ir buvo mano klaida, nes vėliau tiesiog pritrūko laiko lenkimui.

Lenktynių viduryje padilus padangoms pajutau, kad pradėjo vis labiau slysti priekis. „Formulės-2“ automobilyje vairuotojas gali reguliuoti priekinio sparno pasvirimo kampą ir stabilizatoriaus kietumą. Tuo pasinaudojau, automobilis pradėjo klausyti geriau, todėl lenktynių pabaigoje buvau tikrai pakankamai greitas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėmas apie artimiausius planus Kazimieras nebuvo tikras kokiame čempionate dalyvaus: „Gruodžio pradžioje laukia F2 testai Valencijoje ir Algarvėje. Iki to laiko turėsim nuspręsti, ar likti „Formulės-2“ čempionate ir kovoti dėl nugalėtojo vardo, ar žengti laiptelį aukštyn ir dalyvauti GP3 lenktynėse, kurios vyks kartu su „Formule-1“. Žinoma, viskas priklausys nuo biudžeto, kurį pavyks surinkti, nes GP3 gerokai brangesnis čempionatas“.

„Didžiuojuosi Kazimieru. Šios lenktynės buvo vienos geriausių šį sezoną. Kalbu ne apie vienadienį rezultatą, bet apie Kazimiero, kaip lenktynininko progresą. Pagaliau jis pradėjo tinkamai naudotis stabilizatoriaus ir priekinio sparno reguliavimu bei sugebėjo išlaikyti ypač aukštą tempą viso važiavimo metu.

REKLAMA

Per žiemą mums reikės patobulinti tik kelis dalykus. Vienas iš jų - sugebėti pasiekti kuo geresnį ratą kvalifikacijoje, o kitas - „išgydyti“ Kazimiero polinkį posūkiuose per daug sukti vairą. Nuo „persukimo" labai slysta priekis, o tai neleidžia anksti pradėti greitėti“, - sakė Kazimiero treneris Darius Jonušis.

Kalbėdamas apie kitų metų planus, D. Jonušis patvirtino, kad galvojama ir apie „Formulės 2“, ir zpie GP3 čempionatus.

„Kaip Kazimieras ir minėjo, viskas priklauso nuo biudžeto. Tačiau aš tikiu, kad šių metų rezultatai atkreipė Lietuvos ir užsienio kompanijų dėmesį ir mes sugebėsime surinkti pakankamai lėšų, kad Kazimieras galėtų tęsti taip sėkmingai prasidėjusią karjerą“,- kalbėjo D. Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų