REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) vykusiose "Formula Palmer Audi" (FPA) lenktynių čempionato 19-ojo etapo lenktynėse iš pirmosios pozicijos startavęs Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas finišavo antras.

REKLAMA
REKLAMA

19-metis lietuvis, likus vienam etapui iki čempionato pabaigos, turi 313 taškų ir nuo bendrojoje įskaitoje pirmaujančio brito Ričardo Plento (Richard Plant) atsilieka penkiais taškais.

REKLAMA

Trečiąją vietą bendrojoje įskaitoje užimantis prancūzas Tristanas Votjė (Tristan Vautier) nuo K. Vasiliausko atsilieka dešimčia taškų.

19-ąjį etapą laimėjo švedas Feliksas Rosenkvistas (Felix Rosenqvist), trečiąją vietą užėmė britas Džolionas Palmeris (Jolyon Palmer).

"Startavau pirmas ir gerokai atitrūkau nuo varžovų. Dėl avarijos lenktynės buvo pristabdytos, į trasą išvažiavo saugos automobilis, tačiau, ir jam pasitraukus, išlaikiau nemažą persvarą. Įpusėjus distanciją, mane pasivijo F. Rosenkvistas ir aš jį praleidau be kovos. Šiuo metu man svarbiausia užtikrinti taškai, o ne beprasmiška kova dėl aukštesnės vietos", - kalbėjo K. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

"Kazimierą galiu tik pagirti. Jis nesivėlė į nereikalingą kovą ir dabar jau yra užsitikrinęs trečią vietą galutinėje čempionato įskaitoje. Paskutinėse lenktynėse Kazimieras startuos iš pirmojo dešimtuko pabaigos. Abu jo varžovai paskutinę kovą dėl pirmosios vietos pradės iš geresnių pozicijų, bet mūsų lenktynininkas visuomet pasižymi geru startu ir niekuomet ilgai nedvejoja, kai reikia lenkti varžovus", - sakė Kazimiero treneris BMW vairavimo akademijos instruktorius Darius Jonušis.

Paskutinės lenktynės Snetertone prasidės sekmadienį 16.50 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų