REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šių metų „Formulės-1“ pirmenybių pabaigos liko vos keturi etapai, tačiau kova dėl čempiono titulo dar nebaigta – užimti nugalėtojo sostą vis dar pretenduoja keturi pilotai.

REKLAMA
REKLAMA

„Brawn“ pilotai pabėgo į priekį

Visiems lenktynininkams įveikus 13-a iš 17-os  šių metų „Formulės-1“ čempionato etapų lyderiai yra abu „Brawn“ ekipos atstovai – 29-erių metų britas Jensonas Buttonas (80 taškų) ir 37-erių metų brazilas Rubensas Barrichello (66 taškų). Būtent jie ir yra realiausi kandidatai triumfuoti.

REKLAMA

Komandos vadovas Rossas Brawnas yra įsitikinęs, kad jų šansai laimėti čempionų taurę yra labai geri, bet neidealūs:

„Taip, mes dabar esame padėties šeimininkai, bet dar dėl nieko negalime būti tikri, nes liko ketverios lenktynės – 40 taškų. Taigi mūsų dar laukia ilgas kelias.“

„Brawn“ vadovas taip pat pridūrė, jog ekipa stengsis padėti kiekvienam iš savo pilotų kovoti dėl išsvajotojo titulo vienodai. Bent iki tol, kol kuris nors iš jų nepraras galimybių laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes tikrai nesistengsime patys nulemti čempiono, leisime J. Buttonui ir R. Barrichello patiems išsiaiškinti, kuris iš jų yra stipresnis. Kol jie abu turės galimybių laimėti, neteiksime nė vienam pirmenybės.

Jei mes kištumėmės į jų reikalus, būtų tik dar labiau. Nukentėtų ne tik pats „Formulės-1“ čempionatas, bet galbūt ir mūsų rezultatai. Mes tai suprantame ir to nenorime“, – tikina R. Brawnas.

Ar konkurentai nesusimuš trasoje?

Nors komandos draugai ir aršiausi konkurentai kovoje dėl trofėjaus J. Buttonas ir R. Barrichello tvirtina, kad už trasos ribų puikiai sutaria, ir linki vienam kuo didžiausios sėkmės, finišo link skuodžiantis „Formulės-1“ čempionatas gali tikrai gali atvėsinti vieno kitam šiltus jausmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodytų, J. Buttonas prieš savo kolegą turi saugų 14 taškų pranašumą, bet paskutiniuose etapuose daug geresnę formą ir rezultatus demonstruoja antrąją jaunystę išgyvenantis R. Barrichello. Brazilas laimėjo net du iš trijų pastarųjų etapų ir taip sugrąžino intrigą į „Formulės-1“ lenktynes.

Vis dėlto abu pilotai prisiekia, kad gerbia vienas kitą ir darys viską, kad kova būtų garbinga:

„Sakoma, kad „Formulės-1“ čempionu gali tapti tik tas, kuris yra kietas. Tačiau mes su Jensonu esame geri vaikinai ir žinome, kad viena pagrindinių vertybių pasaulyje yra pagarba. Taigi tarp mūsų neturėtų būti jokių pykčių ar incidentų“, – teigia R. Barrichello.

REKLAMA

„Aš jo tiesiog nekenčiu, jis – šlykštus tipas“, – juokauja J. Buttonas.

Visgi vėliau 29-erių metų britas pakeičia kalbėjimo toną:

„Mes su Rubensu esame komandos draugai jau keletą metų. Pripratau dirbti ir važiuoti kartu su juo, bet dabar mes turėsime kovoti kiekvienas už save. Kai mes lenktyniaujame, esame dideli priešai ir nepasiduodame iki pat pabaigos. Turiu 14 taškų persvarą prieš jį, bet žinau, kad Rubensas bus labai rimtas konkurentas.“

„Aš esu šimtu procentų pasiruošęs artimiausiems keturiems etapams ir laukiu jų su nekantrumu. Paskutinės dvi pergalės man suteikė labai daug pasitikėjimo ir vilties, taigi kovoje dėl titulo atiduosiu visas jėgas,“ – žinutę savo varžovams siunčia 37-erių metų brazilas.

REKLAMA

Tiesa, panašiai nusiteikęs yra ir J. Buttonas:

„Esu tikras, kad čempionatą laimėsiu arba aš, arba Rubensas. Sezono pabaiga žada būti tikrai jaudinanti  ir kupina iššūkių. Aš jiems pasirengęs ir jų laukiu.“

Ginklų nesudeda ir „Red Bull“

Vieninteliai, kurie dar gali sutrukdyti „Brawn“ pilotams iškovoti pasaulio čempionų vardą, yra „Red Bull“ lenktynininkai – 22 metų vokietis Sebastianas Vettelis (54 taškai) ir 33 metų australas Markas Webberis (51,5 taško).

Visgi jiems bus kur kas sunkiau nei J. Buttonui ar R. Barrichello, nes jie per paskutinius etapus praktiškai nebegali klysti ir turi skinti tik pergales, jei nori panaikinti atitinkamai 26 ir 28,5 taškų deficitą prieš lyderį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per paskutines trejas lenktynes nesugebėjau iškovoti nė taško, esu duobėje ir, jei iš jos greitai neišlipsiu, visos mano net ir teorinės viltys paprasčiausiai žlugs. Čempionato metu buvo atkarpų, kai atrodžiau tikrai gerai ir rinkau taškus, bet dabar to nebėra. Reikia kažkaip grįžti į tą formą,“ – guodžiasi M. Webberis.

„Čempionatas dar nėra baigtas. Mūsų tikslas yra padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kuo geriau. Tai reiškia, kad turime laimėti etapus, o tada jau žiūrėsime į situaciją ir skaičiuosime taškus,“ – optimizmo ir kovingumo nepraranda S. Vettelis.

REKLAMA

Priminsime, kad „Red Bull“ ekipa kovoja ir dėl konstruktorių įskaitos nugalėtojos vardo. Ji nuo „Brawn“ atsilieka 40,5 taško.

Pilotai, pretenduojantys laimėti šio sezono „Formulės-1“ čempionatą:

1. Jensonas Buttonas („Brawn“) 80 taškų.

2. Rubensas Barrichello („Brawn“) 66 taškai.

3. Sebastianas Vettelis (Red Bull“) 54 taškai.

4. Markas Webberis („Red Bull“) 51,5 taško.

Komandų įskaita:

1. „Brawn“146 taškai.

2. „Red Bull“ 105,5 taško.

3. „Ferrari“ 62 taškai.

4. „McLaren“ 47 taškai.

5. „Toyota“ 38,5 taško.

6. „Williams“ 30,5 taško.

7. „BMW-Sauber“ 20 taškų.

8. „Renault“ 20 taškų.

9. „Force India“ 13 taškų.

10. „Toro Rosso“ 5 taškai.

REKLAMA

Likusių lenktynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 27 d. Singapūro naktinis etapas, Singapūras.

Spalio 4 d. Japonijos etapas, Suzuka.

Spalio 18 d. Brazilijos etapas, San Paulas.

Lapkričio 1 d. Abu Dabio etapas, Abu Dabis (Jungtiniai Arabų Emyratai).

Faktai:

„Brawn“ lenktynininkas J. Buttonas laimėjo net 6 iš 7 pirmų šio sezono „Formulės-1“ etapų, tačiau per kitus šešis etapus nebeiškovojo nė vienos pergalės.

R. Barrichello „Formulėje-1“ lenktynėse nebuvo finišo liniją kirtęs pirmas nuo 2004 metų. Šiemet jis tą padarė net dukart – Valensijos (Ispanija) ir Monzos (Italija) trasose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų čempionas 24-erių metų „McLaren“ atstovas Lewisas Hamiltonas šiemet laimėjo tik vieną etapą (Vengrijoje) ir turnyrinėje lentelėje vos su 27 taškais užima kuklią 7 vietą.

Likus keturiems etapams iki „Formulės-1“ finišo J. Buttonas turi 80 taškų, o R. Barrichello – 66.

M. Webberis per paskutinius tris etapus nepelnė nė vieno taško ir smarkiai komplikavo savo padėtį


„Ferrari“ atstovas K. Raikkonenas nebeturi net teorinių šansų tapti čempionu.


37-erių metų veteranas R. Barrichello – arti pirmojo „Formulės-1“ čempiono titulo

AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų