REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas Italijoje vykusiame "Formulės-2" automobilių lenktynių čempionato 14-ajame etape sekmadienį finišo nepasiekė.

REKLAMA
REKLAMA

19-metis lietuvis, kuris šeštadienį triumfavo 13-ojo etapo lenktynėse, sekmadienį buvo priverstas pasitraukti iš varžybų šeštajame rate. Iš penktosios pozicijos startavęs Kazimieras pirmąją trasos rato dalį įveikė penktas. Antrajame sektoriuje trumpam pakilo į trečią vietą, tačiau išvažiavo už trasos ribų ir praleido į priekį du varžovus. Dėl įvykusios avarijos trasoje pasirodė saugos automobilis, tad sportininkai jo vedami važiavo net penkis ratus. Iš karto po pakartotino starto, K. Vasiliauskas išsiveržė į trečią pozicija, tačiau tuoj pat sulėtino greitį ir sustojo šalia trasos.

REKLAMA

"Jau važiuodamas paskui saugos automobilį pastebėjau, kad kaista variklis. Čia karšta, apie 27 laipsnius šilumos, matyt, todėl technika pradėjo streikuoti. Iš karto po pakartotino starto pajutau, kad variklis netenka galios, kol galiausiai jis visai "subyrėjo", - dalyvių parke pasakojo K.Vasiliauskas.

Lygiai tokia pati dalia ištiko ir vieną pagrindinių lenktynininko konkurentų italą Mirką Bortolotį (Mirko Bortolotti). Ant iš jo variklio ištekėjusio tepalo paslydo ir lenktynes baigė dar keli lenktynininkai.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes neturime laiko liūdėti, - po lenktynių sakė K. Vasiliausko konsultantas Darius Jonušis. - Kazimierui mokantis "Promo Sporto" rengiamoje BMW vairavimo akademijoje, pastebėjome keletą jo vairavimo klaidų, kurias tikrai ištaisysime. Svarbiausia yra patirtis, kurios, su kiekvienomis lenktynėmis sportininkas įgauna vis daugiau. Esu tikras, kad paskutiniame "Formulės -2" čempionato etape Barselonoje Kazimieras vėl parodys ką gali".

Sekmadienį Imolos trasoje triumfavo čempiono titulą jau po šeštadienio varžybų užsitikrinęs Ispanijos atstovas Endis Sučekas (Andy Soucek). Antrąją vietą užėmė kanadietis Robertas Vikensas (Robert Wickens), trečiąją - serbas Milošas Pavlovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likus dviem etapams iki čempionato pabaigos, E. Sučekas savo sąskaitoje turi 95 taškus ir antrąją vietą užimantį R. Vikensą lenkia 37 taškais. Trečiąją poziciją užima rusas Michailas Aliošinas, turintis 49 taškus.

K. Vasiliauskas su 39 įskaitiniais taškais iš šeštosios vietos nukrito į septintąją.

Paskutiniai du "Formulės-2" čempionato etapai vyks spalio 30 - lapkričio 1 dieną Barselonoje (Ispanija).


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų