REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto karaliumi tituluojamo futbolo fanai visame pasaulyje pagaliau gali lengviau atsikvėpti – po kelis mėnesius trukusios vasaros pertraukos į stadionus veržiasi naujasis sezonas.

REKLAMA
REKLAMA

Mūšiai jau verda

Po tarpsezonį vykusių žaidėjų mainų, perėjimų iš vienos komandos į kitą bei įspūdingų pirkinių, kurių sumos neretai siekė ir po 50 milijonų eurų, kovos stipriausiomis vadinamomis Europos lygose jau įsibėgėja.

REKLAMA

Pirmieji savo nacionalinius čempionatus atgaivino Vokietijos ir Prancūzijos klubai. Jie savo pirmenybes pradėjo rugpjūčio 8 dieną ir šį savaitgalį žaidė jau trečiojo turo mačus.

Vokietijos „Bundesliga“ startavo netikėtai. Nors praėjusių metų čempionai „Wolfsburg“ futbolininkai užtikrintai laimėjo abejas pirmąsias rungtynes, ne jie, o Miuncheno „Bayern“ vienuolikė šiemet yra laikoma realiausia pretendente į titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Franckui Ribery ir kompanijai kol kas reikalai klostosi ne taip, kaip jie norėtų: abu pirmus du susitikimus „Bayern“ ekipa baigė lygiosiomis 1:1 ir po dviejų turų žengė vos 11-oje vietoje.

Beje, Lietuvos futbolo sirgaliai „Bundesligos“ varžybas netrukus gali pradėti stebėti su dar didesniu susidomėjimu, nes neseniai kvietimą atvykti į „Werderio“ klubo peržiūrą gavo 19-metis FBK „Kauno“ puolėjas Lukas Kochanauskas, kuris dabar bando įsitvirtinti Brėmene.

Pagal panašų scenarijų prasidėjo ir prancūzų „Ligue 1“ čempionatas. Čia į priekį nuo pirmųjų turų šovė  praėjusių metų nugalėtoja Bordo „Girondins“ ir vicečempionė Marselio „Olympique“, o štai savo pagrindinio puolėjo Karimos Benzemos netekusi  Liono „Olympique“ barsto taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bunda Anglijos ir Ispanijos čempionatai

Praėjus savaitei nuo „Bundesligos“ ir „Ligue 1“ starto į batalijas pakilo ir stipriausiu pasaulio čempionatu įvardijamos Anglijos „Premier“ lygos futbolininkai. Futbolo tėvynėje, kaip ir visada, išskiriami keturi pagrindiniai favoritai: „Manchester United“, „Chelsea“, „Arsenal“ ir „Liverpool“.

Visgi panašu, kad šiemet ši nusistovėjusi grandų hierarchija gali būti išardyta, nes pirmenybes puikiai pradėjo ir aukštų tikslų neatsisako tiek „Manchester City“, tiek „Tottenham Hotspur“ žaidėjai. Tuo labiau, kad jau nuo pirmųjų turų buksuoja čempiono „Manchester United“ forma, o kluptelėjimų neišvengia ir „Liverpoolis“.

REKLAMA

Intriga ir futbolo žvaigždžių skaičiumi su „Premier“ lyga šiemet konkuruos turbūt tik Ispanijos „Primera“ čempionatas, kuris startuos vėliausiai – rugpjūčio 30 dieną.

Ispanijoje, kurios pirmenybės vadinamomis „karščiausiomis“ Europoje ne tik dėl įnirtingų ir atkaklių kovų, bet ir dėl karšto pietiečių temperamento, favoritai į trofėjų yra du – Kaką ir Cristiano Ronaldo įsigijęs Madrido „Realas“ bei Samuelį Eto'o į Zlataną Ibrahimovičių iškeitusi FC „Barcelona“. Kitų klubų šansai iš anksto nurašomi, bet Madrido „Atletico“, „Sevilla“ ar CF „Valencia“ futbolininkai tik to ir laukia.



„Serie A“ – net du lietuviai

REKLAMA

Aktualiausias mūsų šalies gerbėjams bus Italijos „Serie A“ sezonas. Jame varžysis net du Lietuvos atstovai – Marius Stankevičius (Genujos „Sampdoria“) ir Tomas Danilevičius („Livorno“).

Nors praėjusį sezoną 28-rių metų M. Stankevičiaus klubas „Serie A“ pirmenybėse užėmė kuklią 13-tą vietą, šiemet ekipos tikslai – kur kas ambicingesni. Italijos rinktinės puolėjo Antonio Cassano vedami genujiečiai sieks patekti tarp geriausių ir iškovoti teisę varžytis kuriame nors Europos turnyre.

Tuo tarpu iš „Serie B“ čempionato į Italijos futbolo elitą grįžtantis „Livorno“ klubas stebuklų tikriausiai nedemonstruos ir bandys išlikti lygoje, o 31-ų metų Lietuvos nacionalinės komandos puolėjas Tomas Danilevičius savo ruožtu mėgins nuginkluoti kuo daugiau varžovų vartininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau šį savaitgalį prasidėjusio čempionato lyderiais turėtų būti Milano „Inter“, „AC „Milan“, Turino „Juventus“, AS „Roma“ ir „Fiorentina“ ekipos, kurios ir išsiaiškins medalių likimą.

Futbolo gurmanams belieka priminti, kad nebe už kalnų ir bene laukiamiausio jų turnyro – UEFA Čempionų lygos – startas. 32 stipriausi Senojo žemyno klubai vėzdus grupių varžybose pirmą kartą surems jau rugsėjo 15 dieną.

Faktai:

Anot lažybų bendrovių, Vokietijos „Bundesligą“ laimės „Bayernas“ (1/1,7), „Wolfsburgas“ (1/5,5) arba „Schalke“ (1/10).

REKLAMA

Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate geriausius šansus triumfuoti turi: Marselio „Olympique“ (1/2,3), Liono „Olympique“ (1/3,2) arba Bordo „Girondins“ (1/3,3).

Anglijos „Premier“ lygos favoritai yra: „Chelsea“ (1/2,5), „Manchester United“ (1/4) ir „Liverpool“ (1/5).

Ispanijos „La Ligos“ titulas turėtų atitekti: Madrido „Realui“ (1/2), FC „Barcelonai“ (1/2) arba Madrido „Atleticui“ (1/23).

Italijos „Serie A“ čempionato laurai prognozuojami: „Interui“ (1/2), AC „Milanui“ (1/3,6), „Juventus“ (1/3,6) ir AS „Romai“ (1/19).

Bukmekeriai UEFA Čempionų lygos favoritais laiko du Ispanijos grandus – „Realą“ (1/4) ir „Barceloną“ (1/5). Jiems ant kulnų turėtų lipti „Chelsea“ (1/7) ir „Manchester United“ (1/9).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų