REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Mačiulis: „Ateityje galiu grįžti ir į Kauno „Žalgirį“

Jonas Mačiulis baigia vieną savo karjeros etapą ir suka link naujo. 24 metų 198 cm ūgio krepšininkas pasirašė kontraktą su Milano „Armani Jeans“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalo karjerą pradėjęs Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, o vėliau ketverius metus rungtyniavęs pagrindinės ekipos sudėtyje, J. Mačiulis nusprendė išbandyti legionieriaus duoną.

REKLAMA

A. Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis jaučiasi tam pasiruošęs. „Žaisdamas „Žalgiryje“ bei Eurolygoje esu sukaupęs pakankamai patirties. Jaučiuosi pribrendęs išbandyti jėgas ir užsienyje“, - sakė J. Mačiulis, duodamas interviu ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo internetinei svetainei.

- Šiandien buvo paskelbta, kad sudarei sutartį su Milano klubu. Turbūt jau ir pats tai gali patvirtinti?

- Galiu patvirtinti. Kontraktą pasirašiau prieš porą dienų, o šiandien tai buvo viešai paskelbta.

REKLAMA
REKLAMA

- Tau dar tik 24-eri, tačiau Eurolygoje rungtyniavai jau ketvirtą sezoną. Ar jautiesi subrendęs legionieriaus duonai?

- Taip, jaučiuosi pribrendęs išbandyti jėgas ir užsienyje. Reikia ir sau, ir visiems įrodyti, kad galiu žaisti ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Esu pakankamai jaunas, Milano klube bus labiau patyrusių žaidėjų, bet aš žaisdamas „Žalgiryje“ bei Eurolygoje irgi esu sukaupęs pakankamai patirties. Ji turėtų padėti lengviau pritapti prie naujos komandos.

- Profesionalo karjerą „Žalgirio“ dublerių komandoje pradėjai būdamas metais jaunesnis už komandos draugus, jaunimo rinktinėse irgi žaidei su metais vyresniais. Tai leido anksčiau nei kitiems užsigrūdinti?


- To vienų metų skirtumo per daug nejaučiau. Tiek dubleriuose, tiek jaunimo rinktinėse buvo gera kompanija, geri treneriai, todėl buvo lengva pritapti prie komandų ir siekti gerų rezultatų. Gal kažkiek ir užgrūdino, bet kai dirbi tau gerai pažįstamoje sistemoje su gerais žmonėmis, viskas ir savaime klostosi normaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- A. Sabonio krepšinio mokykla, „Žalgirio“ dubleriai, „Žalgiris“, užsienis – tai ideali krepšininko tobulėjimo kryptis?


- Žiūrėsime. Stengsiuosi savo žaidimu įrodyti, kad tai gera sistema. Po šių metų bus galima atsakyti, ar aš buvau gerai išugdytas žaidėjas (šypsosi – aut. past.). Užsienis nebūtinai bus mano paskutinė stotelė. Ateityje galiu grįžti ir į „Žalgirį“. Visko gali būti.



- Ką išskirtinio galėtum įvardinti iš savo karjeros „Žalgiryje“?

- Labiausiai įsiminė geras lietuviškas kolektyvas. Turėjome ir neblogų legionierių, tačiau svarbiausia, kad kartu „Žalgiryje“ augę lietuviai žaidėjai galėjo tobulėti ir siekti aukščiausių rezultatų. Daug naudos davė ir lietuviai treneriai, kurie, ypač praėjusį sezoną, padėjo „Žalgiriui“ gyvuoti ir sugebėjo išlaikyti mus kaip vieną kumštį. Lietuvybė – tai „Žalgirio“ išskirtinumas. Kitose aukšto lygio komandose retai pasitaiko, kad tiek daug savos šalies krepšininkų turėtų galimybę žaisti kartu aukščiausiame lygyje.



- Ką labiausiai bus gaila palikti išvykstant žaisti į užsienį?

REKLAMA

- Oi... nežinau. Bus matyti, kai ten nuvažiuosiu. Turbūt sunkiausia bus pritapti prie kitokios kultūros, naujų žmonių. Labiausiai bus gaila palikti komandą, su kuria tiek daug iškentėjome pernai. „Žalgiryje“ tapome dar artimesniais draugais ir yra gaila išsiskirti. Žinoma, net nekalbu apie tėvus, gimines ir visus draugus, natūralu, kad ir jų ilgėsiuosi išvykęs.



- Ar žinai savo naujosios komandos varžovus Eurolygos D grupėje?


- Žinau. Nors atostogavau užsienyje ir tik neseniai grįžau į Lietuvą, tačiau Eurolygos burtų rezultatus sužinojau iš karto.

REKLAMA

- Kokius tikslus sau asmeniškai keli pirmajame sezone užsienyje?

- Aišku, noriu gerai pasirodyti, tačiau pagrindinis tikslas, kad ir komandai sektųsi skinti pergales, ir mano paties rodikliai būtų neblogi. Ekipos tikslai užsitikrinti vietą Eurolygoje dar kitam sezonui bei laimėti Italijos čempionatą.

- Esi Lietuvos rinktinės pagrindinių kandidatų sąraše. Jau ruošiesi treniruočių stovyklai?

- Po atostogų užsienyje grįžau į Kauną, tačiau vis dar ilsiuosi, kadangi nebuvau baigęs sportuoti iškart po sezono. Dirbau iki birželio 29 d. ir tik po to skyriau laiką atostogoms, todėl sportuoti vėl pradėsiu treniruočių stovykloje, kuri startuos kitą pirmadienį.

- Ko palinkėtum „Žalgiriui“ ir jo gerbėjams?

- Gerbėjams linkiu ir toliau mylėti „Žalgirį“ tokia pat ištikima meile kaip ir iki šiol, o „Žalgiriui“ linkiu gero starto Eurolygoje ir dar geresnio finišo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų