REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Šanchajaus trasoje (Kinijoje) vykusiame trečiajame naujojo „Formulės-1” sezono etape triumfavo „Red Bull” komanda – jos pilotai vokietis Sebastianas Vettelis ir australas Markas Webberis finišavo atitinkamai pirmoje bei antroje vietoje ir paliko sau už nugaros čempionato lyderį Jensoną Buttoną iš „Brawn” ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas liko kitas „Brawn” atstovas brazilas Rubensas Barrichello.

Pagaliau savo taškų kraitį kiek svariau papildė „McLaren“ lenktynininkai: Heikki Kovalainenas atvažiavo penktas, o Lewisas Hamiltonas – šeštas.

REKLAMA

Septintoje vietoje lenktynes baigė  „Toyota“ bolidą vairuojantis Timo Glockas, o aštuntąją pozicija tenkinosi „Toro Rosso“ pilotas Sebastienas Buemi.

Beje, tai buvo pirmasis etapas, kai lenktynininkai finišo liniją kirto patys, tačiau dėl prapliupusio lietaus pilotai startavo už saugos automobilio, kuris iš trasos pasitraukė tik devintajame rate.

Itin nepasisekė Adrianui Sutilui iš „Force India“ – jis likus keturiems ratams iki finišo buvo fantastiškoje šeštoje vietoje, bet nesuvaldė savo bolido, išlėkė iš trasos ir rėžėsi į apsaugines sienas.

REKLAMA
REKLAMA

Fortūna nenusišypsojo ir iš antros pozicijos lenktynes pradėjusiam „Renault“ atstovui Fernando Alonso, kuris liko tik devintas.

Ne ką geriau vėl pasirodė ir „Ferrari“ lenktynininkai – Kimi Raikkonenas liko tik dešimtas, o Felipe Massa apskritai nepasiekė finišo linijos. Tokiu būdu praėjusių metų konstruktorių įskaitos nugalėtoja „Ferrari“ ir toliau lieka be taškų.

Priminsime, kad ketvirtasis „Formulės-1“ čempionato etapas įvyks jau po savaitės, balandžio 26 dieną, Bahreine.

Kinijos GP rezultatai:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų