REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Tarptautinis apeliacinis teismas (ICA) paskelbė, kad trijų „Formulės–1“ ekipų „Brawn“, „Toyota“ ir „Williams“ naudojami difuzoriai yra visiškai legalūs ir nepažeidžia jokių taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu buvo atmesti „BMW Sauber“, „Ferrari“, „Red Bull“ ir „Renault“ komandų pateikti protestai dėl šios, jų manymu, neleistinos detalės. Be to, Australijos ir Malaizijos etapų rezultatai pripažinti teisingais ir nebus keičiami ar anuliuojami.

REKLAMA

FIA išplatintame pranešime teigiama, kad:

„Remdamasis išgirstais argumentais ir pateiktais įrodymais teismas nusprendė, kad teisėjai buvo teisūs pripažinę, jog minėtų komandų bolidai atitinka visas taisykles“.

Priminsime, kad protestavusios ekipos apeliavo į tai, kad,  „Brawn“, „Toyota“ ir „Williams“ bolidų naudojami difuzoriai neatitinka „Formulės–1“ taisyklių ir net pažeidžia sportinį principą bei reglamento dvasią.

REKLAMA
REKLAMA

Spėjama, kad Tarptautinio apeliacinio teismui priėmus tokį sprendimą dvigubus difuzorius ims naudoti ir likusiosios „Formulės–1“ komandos, kurios šią detalę savo bolidams pritaikys jau artimiausiuose etapuose.

Apskaičiuota, kad dvigubi difuzoriai bolidams kiekviename rate suteikia maždaug 0,5 sekundės pranašumą prieš konkurentus.

Trečiasis „Formulės–1“ lenktynių etapas vyks balandžio 19 dieną Kinijos Šanchajaus trasoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų