REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos Melburne trasoje startavo naujasis „Formulės-1“ čempionatas. Pirmajį etapą po dramatiškos lenktynių pabaigos laimėjo pirmenybių naujokės „Brawn“ ekipos pilotas Jensonas Buttonas, o antras finišavo jo komandos draugas Rubensas Barrichello.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat lenktynių pradžios pirmavusio 29-erių metų brito J. Buttono ramybę kiek drumstė tik ilgą laiką antroje vietoje važiavęs ir jam ant kulnų lipęs „Red Bull“ atstovas vokietis Sebastianas Vettelis, tačiau likus trims ratams iki finišo jis ir lenkas Robertas Kubica„BMW Sauber“, kovodami dėl pozicijos, susidūrė ir nebaigė lenktynių, o kiti lenktynininkai paskutinius ratus įveikė tik važiuodami paskui saugos automobilį.

REKLAMA

Dėl minėto incidento bendroje įskaitoje iš ketvirtos vietos į antrąją šoktelėjo brazilas R. Barrichello, iš penktos į trečiąją – italas Jarno Trulli („Toyota“), o iš šeštos į ketvirtąją – praėjusių metų čempionas britas Lewisas Hamiltonas („McLaren“), kuris startavo tik iš aštuonioliktosios pozicijos.

Penktoji vieta atiteko vokiečiui Timo Glockui („Toyota“), šeštoji – ispanui Fernando Alonso („Renault“), septintoji – Nico Rosbergas („Williams“), aštuntoji – pirmenybių debiutantui šveicarui Sebastienas Buemi („Toro Rosso“).

Priminsime, kad antrasis „Formulės-1“ čempionato etapas įvyks jau po savaitės, balandžio 5 d., Sepango trasoje Kuala Lumpūre, Malaizijoje.

Australijos GP rezultatai:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų