REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro finalo mačo pertrauką iškilmingai pristatytas Lietuvoje vyksiančio 2011 metų Europos krepšinio čempionato logotipas. Jo autorių Kęstutį Koirą apdovanojo „FIBA Europe" prezidentas George‘as Vassilakopoulas.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialus Europos čempionato ženklas buvo renkamas per LKF surengtą viešąjį konkursą. Iš viso buvo gauti 49 darbai, LKF komisija iš jų išrinko 3 geriausius. Šie darbai buvo pateikti „FIBA Europe", kuri ir išsirinko oficialų 2011 metų Europos čempionato ženklą.

REKLAMA

„Mano darbas simbolizuoja, kad Gedimino stulpai ir krepšinis yra neatsiejami Lietuvos simboliai. Logotipas padarytas su perspektyvos efektu, lenta matoma taip, kaip ją mato krepšį atakuojantis žaidėjas", - sakė ženklo autorius K. Koira.

„Gavome daug įvairių, įdomių, gražių darbų. Galutinį žodį tarė „FIBA Europe", manau, jų pasirinktas variantas atspindi ir Lietuvos, kaip drąsios šalies, įvaizdį. Pažvelgus į pastarųjų Europos čempionatų logotipus ir 2011 metų ženklą akivaizdu, kad mūsų variantas yra kitoks, jis traukia akį", - teigė Pasirengimo 2011 metų Europos krepšinio čempionatui darbo grupės vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų