REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL šeštadienio rungtynių prognozė

Pasibaigus žiemos šventėms Lietuvos krepšinio lyga (LKL) kviečia visus krepšinio aistruolius stebėti čempionato rungtynių. Šį šeštadienį (01.10) LKL komandos sužais penkerias rungtynes Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje ir Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris” – „Neptūnas“

Galima spėti, kad LKL čempionai didelių problemų su klaipėdiečiais turbūt neturės.

Viena vertus jie žais namuose, kur jaučiasi pakankamai jaukiai. Kita vertus – tai bus gera repeticija prieš būsimą ir gyvybiškai svarbų Eurolygos mačą Barselonoje su vietos „Regal Barcelona“ krepšininkais. „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas spręs savus uždavinius, šiame mače gal jau pamatysime po žiemos švenčių į aikštę sugrįžusį amerikietį Loreną Woodsą, kuris turėjo problemų su koja.

REKLAMA

Tuo tarpu „Neptūno“ ekipa tikrai bandys įkąsti čempionato lyderiams ir stengsis, kad žalgiriečių repeticija būtų kuo sunkesnė. Pirmajį tarpusavio mačą kauniečiai išvykoje laimėjo tik aštuoniais taškais, tad ir šįkart lengvo pasilakstymo šeimininkai negali tikėtis.

Lkl.lt prognozė: „Žalgiris“ – „Neptūnas“ 90 proc. prieš 10 proc.

„Šiauliai“„Kaunas Triobet“

Patirtis prieš jaunystę. Pirmajame šių ekipų tarpusavio mače Kaune įtikinamą pergalę penkiolikos taškų skirtumu šventė šiauliečiai. Šįkart jie žais namuose, todėl visi koziriai LKL prizininkų rankose. Tiesa, minėtose rungtynėse LKL debiutantus įveikė Roberto Giedraičio vadovaujama „Šiaulių“ komanda. Dabar „Kaunas Triobet“ strategui Rimvydui Samulėnui teks tikrai nė kiek nelengvesnė dalia - įveikti Antano Sireikos paruoštas mįsles.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai problemų kauniečiams turėtų kelti didieji „Šiaulių“ žaidėjai Virginijus Praškevičius ir Saulius Kuzminskas. „Kaunas Triobet“ aukštaūgiams bus sunku stabdyti juos baudos aikštelėje. „Šiaulių“ centrams puikiai talkina ir gynėjai Gintaras Kadžiulis bei Gintautas Vileita, tad Kauno krepšininkai neturėtų miegoti ir prie tritaškio zonos, juolab, jog šeimininkai turi ir patyrusį snaiperį Andrių Šležą, kuris paskutinėse FIBA Europe Iššūkio taurės rungtynėse varžovams įmetė keturis tritaškius iš šešių. Taigi, šiauliečiai turi daug ginklų, tik pažiūrėsime, ar efektyviai juos visus išnaudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lkl.lt prognozė: „Šiauliai“ – „Kaunas Triobet“ 60 proc. prieš 40 proc.

„Techasas“ – „Lietuvos rytas“

Panevėžiečių pergalė prieš Vilniaus komandą prilygtų stebuklui. Na, o stebuklų metas jau baigėsi. „Lietuvos ryto“ krepšininkai yra akivaizdūs šių rungtynių favoritai, pridėkime dar ir tai, jog Panevėžio komandoje neliko dviejų legionierių, kurie atliko gana svarbų vaidmenį ekipoje (Jeron Joseph Tauai: 10.3 taškų per rungtynes, Christopheris Hillas: 15.7 taškų ir 3.6 rezultatyvaus perdavimo). Tiesa, Panevėžio komandos atstovai tikina, kad Hillas vis dėlto po atostogų grįš/grįžo į Panevėžį, ar taip bus, galėsime įsitikinti šeštadienį.

REKLAMA

Paskutinėse rungtynėse dar prieš naujuosius metus (LKF taurė) panevėžiečiai namuose pralaimėjo beveik penkiese visas visą laiką žaidusiems „Alytaus“ krepšininkams.

Vadinasi, problemų panevėžiečiai turi, o jas geriausiai žino komandos vyriausiasis treneris Aurimas Matulevičius. Tomis problemomis su malonumu naudosis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis, į Panevėžį kartu su komanda atvažiuosiantis su vieninteliu tikslu – laimėti.

Lkl.lt prognozė: „Techasas“ – „Lietuvos rytas“  1 proc. prieš 99 proc.

„Sakalai“„Alytus“

Atėjo laikas revanšui? Pirmajame tarpusavio susitikime Alytuje „Sakalų“ komanda pralaimėjo alytiškiams rezultatu 86:98, tačiau tuomet „Alytaus“ komandos sudėtis ir žaidimas buvo kitoks.

REKLAMA

Dabar į Vilnių atvyks, galima sakyti, nauja komanda, kurioje išsiskiria neseniai prie ekipos prisijungęs Vilius Gabšys ir senbuviai Nerijus Varnelis (paskutinėse SEB BBL rungtynėse jis pelnė net 39 taškus, 5/12 dvitaškių, 7/9 tritaškių, 8/9 baudų, atkovojo 9 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 9 varžovų pražangas) bei Rytis Adomavičius. Alytiškiai žaidžia minimaliais resursais, tačiau netgi taip sugeba laimėti. Paradoksalu, jog tai jie daro dažniau nei tuomet, kuomet turėjo ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl „Sakalų“ komanda neturėtų nusiraminti ir į aikštę šeštadienį išbėgti tarsi į treniruotę. Juolab, vilniečiams pergalės LKL čempionate reikalingos kaip oras, kovojant dėl geresnės pozicijos turnyrinėje lentelėje. Kol kas „Sakalai“ rikiuojasi aštuntoje vietoje, bet artimiausi kaimynai „Techaso“ ir „Kaunas Triobet“ krepšininkai yra ranka pasiekiami. Pats laikas revanšui.

Lkl.lt prognozė: „Sakalai“ – „Alytus“ 55 proc. prieš 45 proc.

„Aisčiai“„Sūduva“

Dviejų autsaiderių dvikova. Įdomi tuo, jog nugalėtojas sunkiai prognozuojamas. Abiejų komandų žaidimas sukrautas ant tų pačių aiškių lyderių pečių ir kuri komanda efektyviau išspręs minėtų krepšininkų problemą, ta ir turėtų švęsti pergalę. „Aisčiai” paskutinėse rungtynėse (LKF taurė) namuose apmaudžiai iššvaistė pranašumą (ketvirto kėlinio pradžioje kauniečiai turėjo dvylikos taškų persvarą) ir pralaimėjo „Alytaus“ komandai 93:90. Tai tik įrodo, kad kauniečių žaidimas banguotas ir ne visada patikimas. „Sūduvos“ komanda taip pat pralaimėjo paskutines rungtynes. SEB BBL Iššūkio taurės mače suvalkiečiai vienuolikos taškų skirtumu nusileido Talino TTU (Estija) komandai.

Šeštadienį viena iš šių komandų tikrai laimės. Tik kuri?

Lkl.lt prognozė: „Aisčiai“ –„Sūduva“ 50 proc. prieš 50 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų