REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA legenda grįžta!

Seniausias ir, ko gero, ilgiausią vardą NBA turintis žaidėjas Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo, geriau žinomas tiesiog kaip Dikembe Mutombo, grįžta į NBA lygą - legendinis vidurio puolėjas iš Zairo atstovaus Hiustono „Rockets“ komandai, su kuria pasirašė sutartį iki sezono pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

2 metrų 18 centimetrų ūgio ir 118 kilogramų svorio milžinu rimtai domėjosi net keli klubai: Bostono „Celtics“, Majamio „Heat“, San Antonijaus „Spurs“ ir Hiustono „Rockets“, bet afrikietis pasirinko pastarąjį.

REKLAMA

Paties vieno geriausių visų laikų NBA besiginančių žaidėjų tituluojamo krepšininko teigimu, tokį jo sprendimą lėmė tik tai, kad daugelis „raketų“ narių tiesiog maldavo, jog jis sugrįžtų:

„Jaučiau spaudimą, ypač iš Yao Mingo ir Tracy McGrady, kurie man skambino kone kasdien, - pasakojo aukštaūgis. - Jie man sakydavo: „Mums reikia tavęs, mums reikia, jog tu mus įkvėptum kovai“. Yao man skambino dar šį rytą ir teigė, kad nenori girdėti blogų naujienų, vien tik geras“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastarieji mėnesiai man buvo labai sunkūs. Nežinojau, kas nutiks. Nustebau, kai gavau pasiūlymą iš „Rockets“ komandos. Maniau, kad žaisiu Bostone arba San Antonijuje. Vaikams sakiau, kad jų tėtis žais būtent ten“, - tikino blokų karaliumi pravardžiuojamas D. Mutombo.

Priminsime, kad D. Mutombo, kuris keturis kartus buvo renkamas geriausiai besiginančius NBA žaidėju, praėjusiais metais per kiekvieną susitikimą vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 15,8 minutes, pelnydavo po 3 taškus bei atkovodavo po 5,1 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, D. Mutombo per savo karjerą NBA lygoje iš viso blokavo net 3278 varžovų metimus. Pagal šį rodiklį jis lenkia net Kareema Abdulą-Jabaarą, o nusileidžia tik legendiniam Hakeemui Olajuwonui, kuris „gesino“ priešininkų atakas 3830 kartų.

„Nuo to laiko, kai aš atėjau į šią lygą iki tol, kol išeisiu, noriu, kad mane prisimintų dėl vieno dalyko – kad aš buvau vienas geriausių metimų blokuotojų, nepaisant to, su kuo tekdavo žaisti. Net matant tai, ką aš darau dabar, būdamas 42-ų metų, galima suabejoti mano amžiumi“, - nenuvertino savo dabartinių sugebėjimų gyva krepšinio legenda.

REKLAMA

Šis sezonas NBA lygoje D. Mutombo bus jau 18-as.

Per tą laiką afrikietiškos kilmės (gimė Zaire, dabar - Demokratinė Kongo Respublika) aukštaūgis rungtyniavo kone pusėje NBA lygos komandų. Jis vilkėjo Denverio „Nuggets“, Atlantos „Hawks“, Filadelfijos „Sixers“, Naujojo Džersio „Nets“, Niujorko „Knicks“ ir Hiustono „Rockets“ komandų marškinėliais.

Praėjusį sezoną centras žaidė už lygos veteranų minimumą - 1,2 milijonus JAV dolerių.

Įspūdingiausi epizodai iš D. Mutombo karjeros ir komandos draugų parodijos iš jo:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų