REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL „Žvaigždžių diena“ grįžta į Šiaulius!

Įspūdingas Lietuvos krepšinio lygos sezono renginys, vienijantis geriausius LKL krepšininkus ir trenerius dar kartą grįžta į Šiaulius! 2009 metų vasario 21 d., „Šiaulių arenoje“, žiūrovai turės dar vieną galimybę išvysti ryškiausių LKL žvaigždžių ir pramogų pasaulio atstovų pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA

Po penkerių metų pertraukos, pajėgiausi LKL žaidėjai vėl bus suskirstyti pagal amžių į „Vilkų“ ir „Erelių“ komandas ir išmėgins jėgas tarpusavio rungtynėse. Paskutinį kartą taip suskirstytos komandos rungtyniavo „LKL Žvaigdžių dienoje“ 2003-iaisias metais. Tuomet, Kauno sporto halėje, „Vilkų“ rinktinė įveikė „Erelius“ 105:97.

REKLAMA

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas „Lietuvos ryto“ snaiperis Arvydas Macijauskas.

Iki tol pagal amžių suskirstytų komandų dvikovos buvo surengtos dar du kartus. 2001 metais Kaune pergalę šventė „Vilkai“ 124:120. Tų rungtynių naudingiausiu žaidėju buvo išrinktas žalgirietis Grigorijus Chižniakas.

„Erelių“ komandoje tuomet žaidė tokios būsimos krepšinio žvaigždės kaip Arydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Robertas Javtokas. „Vilkų“ ekipai atstovavo Ericas Elliotas, Andrius Giedraitis, G.Chizniakas ir iki šiol lygoje rungtyniaujantys Rolandas Matulis, Andrius Šležas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

2002 metais to paties formato rungtynėse jau nugalėjo „Ereliai“ - 125:117, kuriems atstovavo Vidas Ginevičius, A.Macijauskas, R.Šiškauskas, Simas Jasaitis ir kt. Komandai vadovavo treneris Jonas Kazlauskas. Naudingiausiu dvikovos žaidėju tapo “Lietuvos ryto” vidurio puolėjas R. Javtokas.

„Vilkų“ ekipoje žaidė tokie krepšininkai kaip Rimantas Kaukėnas, Dainius Šalenga, Donatas Slanina, Rolandas Skaisgirys ir kt.

Taigi, kol kas „Vilkų“ – „Erelių“ akistatoje 2:1 pirmauja „Vilkai“. Ar pavyks šiemet „Ereliams“ išlyginti rezultatą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet LKL krepšininkai suskirstyti į 1985 metais ir vėliau gimusius žaidėjus (iki 23 metų) – kandidatus į "Erelių" komandą bei į 1984 metais ir anksčiau gimusius žaidėjus (24 metų ir vyresnius), galinčius atstovauti "Vilkams". Kaip įprasta, kas išbėgs į aikštelę šių ekipų starto penketuose nuspręs krepšinio aistruoliai, kurie jau dabar gali balsuoti LKL interneto svetainėje.

Aistruolių rankose ir sprendimas, kurie treneriai stos prie šių komandų vairo. Balsavimas tęsis iki 2009 metų sausio 20 dienos.

Tradiciniame tritaškių metimų konkurse dalyvaus 12 krepšininkų – po vieną kiekvieno klubo atstovą ir taikliausias tuo metu LKL tritaškininkas. Be jau tradicija tapusių LKL visų žvaigždžių rungtynių bei tritaškių metimų konkurso „LKL snaiperis“, „Fastum LKL žvaigždžių dienoje“ bus rengiamas dėjimo į krepšį konkursas „LKL oro karalius“, kuriame varžysis šokliausi lygos žaidėjai.

REKLAMA

Renginio metu žiūrovai galės mėgautis populiarių grupių ir atlikėjų pasirodymais bei kitomis maloniomis ir intriguojančiomis staigmenomis. Krepšinio aistruolių, kaip įprasta, laukia ir kiti šventės siurprizai bei konkursai.

Pernai Šiauliuose vykusi „Fastum LKL Žvaigždžių diena“ sulaukė tik teigiamų atsiliepimų. Nusivylusių nebuvo pilnai užpildytoje naujojoje „Šiaulių arenoje“, o šventė buvo vadinama viena geriausių per visą LKL Žvaigždžių dienų istoriją. Gerais žodžiais apie penkioliktojo LKL sezono šventę atsiliepė ir patys jos dalyviai - krepšininkai, treneriai bei arbitrai. Įspūdingiausias buvo pagrindinis šventės akcentas – LKL rungtyniaujančių „Lietuvių“ ir legionierių „Time Team“ komandų rungtynės, kuriose ne tik žaidėjai, bet ir teisėjai pademonstravo tikrą šou. Jas po atkaklios kovos 110:109 laimėjo lietuviai. Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas 27 taškus surinkęs „Time Team“ ir „Lietuvos ryto“ ekipos gynėjas Hollisas Price’as.

REKLAMA

LKL snaiperio konkurse triumfavo Klaipėdos „Neptūno“ komandos gynėjas Marius Runkauskas. Pusfinalyje surinkęs net 26 taškus ir pagerinęs snaiperių konkursų rekordą, finale klaipėdietis 22:19 įveikė Vilniaus „Sakalų“ snaiperį Justiną Sinicą.

Prieš „Lietuvių“ ir „Time Team“ rungtynes pirmą kartą surengtą LKL asų konkursą, kuriame buvo prisimintos praeities žvaigždės, laimėjo šeimininkai. Trijulių varžybų finale „Šiaulių“ komanda 12:10 įveikė „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

„Oro karaliaus“ konkurse, kaip ir buvo tikėtasi, triumfavo Mantas Kalnietis. Jis finale minimaliu skirtumu 80:79 palaužė „Aisčių/Atleto“ atstovą Arūną Vasiliauską. Tiek pusfinalyje, tiek finale M.Kalnietis atliko po vieną dėjimą su daugkartiniu tokių konkursų dalyviu Vaidu Jurgilu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų