REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo vunderkindas iš Portugalijos Cristiano Ronaldo praėjusiais metais aikštėje buvo tiesiog nesustabdomas ir išdarinėjo stebuklus. Vis tik net ir pasiekęs pačią viršūnę 23-ejų metų žaidėjas nesiruošia sustoti, jo tikslas – toliau mušti įvarčius ir skinti trofėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Techniškasis 23-ejų metų portugalas, kuris praėjusį sezoną per 49-erias rungtynes pelnė net 42 įvarčius bei padėjo „Manchester United“ ekipai laimėti Anglijos „Premier“ lygą ir UEFA Čempionų lygą, susižėrė ir aibę individualių apdovanojimų: jis iškovojo Europos „Auksinį batelį“, įteikiamą rezultatyviausiam Senojo žemyno futbolininkui, ir FIFPro geriausio metų žaidėjo titulą.

REKLAMA

Be to, JAV prezidento Ronaldo Reagano garbei pavadintas kamuolio virtuozas iš Madeiros yra laikomas ir realiausiu pretendentu prestižiniuose prancūzų žurnalo „France Football“ rengiamuose „Auksinio kamuolio“ („Ballon d‘Or“ ) rinkimuose, kuriuose varžosi 30 pačių geriausių futbolo pasaulio atstovų, tarp kurių tokie vardai, kaip Ikeras Casillas, Fernando Torresas ar Lionelis Messi.

Tiesa, pačiam C. Ronaldo varžovai ne itin rūpi. Snaiperis yra įsitikinęs, kad „Auksinis kamuolys“ gruodžio 2-ą dieną, kai bus paskelbti rinkimų rezultatai, atsidurs būtent jo rankose:

REKLAMA
REKLAMA

„Jums dar kyla klausimų, kas geriausias?! Žinoma, kad aš! Nematau, kas galėtų man mesti iššūkį, esu visiškai ramus ir šimtu procentų įsitikinęs, kad „Auksinis kamuolys“ atiteks man. Viskas labai paprasta ir aišku.“

Nors toks pasipūtėliškas „Manchester United“ žvaigždės kalbėjimo tonas ir manieros daugeliui fanų ir nepatinka, portugalui gerbėjų tikrai netrūksta. Štai, kai portalas www.fifa.com suteikė savo lankytojams progą užduoti klausimą charizmatiškajam C. Ronaldo, per kelias dienas atplūdo tūkstančiai laiškų. Iš jų buvo atrinkti patys įdomiausi ir Ronnie pravardžiuojamas futbolininkas sutiko į juos atsakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūsų teismui – C. Ronaldo atsakymai savo gerbėjams:

- Praėjusį sezoną tu pasiekei neįsivaizduojamai daug. Kokie tavo tikslai šiemet?

- Praėjusį sezoną turėjau progą laimėti daug prizų – ne tik su komanda, bet ir individualių. Aš esu tikrai labai laimingas, kad praėję metai man buvo tokie sėkmingi, bet stengsiuosi tai pakartoti ir šį sezoną. Žinau, kad bus sunku, bet aš ambicingas, žaidžiu puikioje komandoje su puikiais žaidėjais, taigi turiu viską, ko reikia. Dar daug ką noriu laimėti.

- Kas yra tavo patys geriausi draugai „Manchester United“ ekipoje? Ar komanda gerai sutaria?

- Mūsų santykiais tikrai negaliu skųstis. Puikiai sutariu ne su dviem ar trimis žaidėjais, o praktiškai su visais. Vis tik savo artimiausiais draugais galėčiau įvardyti Nani, Andersoną ir Brazilijos vaikinus (Rafaelį ir Fabio), nes jie kalba portugališkai. Taip pat labai artimai bendrauju su Edwinu van der Saru, Rio Ferdinandu, Patricku Evra ir Carlosu Tevezu. Tai nuostabus kolektyvas ir man didelė garbė būti jame.

REKLAMA

- Kodėl pasirinkai marškinėlius būtent su 7 numeriu?

- Aš jų visai nepasirinkau, juos man davė. Kai pasirašiau sutartį su „Manchester United“ klubu, prašiau 28-o numerio, nes tokiu žaidžiau buvusioje savo komandoje „Sportinge“, bet treneris seras Alexas Fergusonas nesutiko ir paskyrė man 7-ą numerį.

Tai man buvo didžiulis iššūkis, nes Mančesterio ekipoje šiuo numeriu žaidė tokie garsūs futbolininkai, kaip George’as Bestas ir Davidas Beckhamas. Vilkėti tokius marškinėlius – ir didelis malonumas, ir pripažinimas. Tai specialus numeris, bet nuo jo mano atsakomybė nesumažėja – turiu kovoti už komandą ir nekreipti dėmesio į jį.

REKLAMA

- Kuris įvartis per visą tavo karjerą buvo pats svarbiausias ar labiausiai išskirtinis?

- Jei atvirai, įmušiau keletą tikrai puikių įvarčių, bet išskirti vieną būtų sunku. Praėjusį sezoną laimėjau apdovanojimą už įvartį į „Portsmouth“ vartus, kurį pelniau baudos smūgiu. Tai buvo fantastiškas įvartis, bet tikrai negalėčiau pasakyti, ar jis man pats gražiausias, ar kuris kitas.

- Kuris prisiminimas iš tavo futbolo karjeros tau pats brangiausias?

- Irgi yra keli tokie: pirmą kartą, kai pradėjau žaisti už komandą, mano perėjimas į „Sportingą“, taip pat, kaip ir į „Manchester United“, buvo tikrai įsimintini. Ko gero, visi geriausi prisiminimai susiję su kokiais nors pokyčiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kuri akimirka tau buvo pati sunkiausia ir blogiausia?

- Be abejo, futbole, kaip ir gyvenime, būna ir labai gerų momentų, ir blogų. Pirmas toks, kuris ateina į galvą, tai apmaudus Portugalijos rinktinės pralaimėjimas 2004-ų metų Europos čempionato finale Graikijai. Prisimenu ir skaudžias nesėkmes Anglijos FA taurės varžybose „Arsenalui“ ir „Chelseai“.

- Kaip jauteisi, kai pirmą kartą buvai paskirtas Portugalijos rinktinės kapitonu?

- Pirmąkart užsirišti kapitono raištį ant rankos buvo fantastiškas jausmas. Tai suteikė man pasididžiavimo savimi, buvo didžiulis įvertinimas. Kadangi aš dar esu gana jaunas, tapti kapitonu tokiame amžiuje – kažkas neįtikėtino. Tiesa, tai per daug nekeičia mano žaidimo stiliaus, nes aš noriu laimėti visada - ir būdamas kapitonu, ir juo nebūdamas.

REKLAMA

- Ar turi kokį slaptą receptą, kaip išmokti gerai valdyti kamuolį?

- Treniruotės! Reikia visada bandyti ką nors naujo ir tobulinti tai kiekvieną dieną. Tai viskas, ką aš darau. Kartais tiesiog neįmanoma parodyti ką nors naujo aikštėje, bet aš tikiuosi, kad mano fanai ateityje dar pamatys keletą triukų.

- Kokių tikslų kaip žaidėjas dar neįgyvendinai?

- Visada noriu tobulėti. Praėję metai man buvo patys geriausi per visą karjerą, bet aš noriu dar geresnių. Noriu toliau mušti įvarčius, gražius įvarčius, ir laimėti dar daug trofėjų. Manau, esu tinkamame klube, kad tai pasiekčiau.

REKLAMA

- Kokiame stadione tau labiausiai patinka žaisti?

Jei neskaičiuosime „Old Traffordo“, turiu prisipažinti, kad žaisti „Anfielde“ yra tiesiog nuostabu. Taip pat mėgstu Romos ir Barselonos stadionus. „Arsenalas“ taip pat turi neblogą. Dar pamiršau paminėti „Celtico“ stadioną. Fanai ten neįtikėtini. Visada puikus jausmas ten žaisti.

- Jei nebūtum tapęs profesionaliu futbolininku, ką veiktum gyvenime?

- Net nežinau. Jei atvirai, net neįsivaizduoju. Manęs to klausė jau keletą kartų, bet aš taip ir negalėjau atsakyti. Akivaizdu, kad aš ką nors veikčiau, bet, ką konkrečiai, negaliu pasakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip apibūdintumei save vienu žodžiu?

- Vienu žodžiu?! (juokiasi). Nuostabus!

- Cristiano, o kuris klausimas iš šių tau labiausiai patiko?

- Man visai patiko tas klausimas apie 7-ą numerį. Jis man sukėlė smagius prisiminimus apie tai, kaip pasirašiau sutartį su „Manchester United“ klubu, bet labiausiai man patiko pats paskutinis. Dar niekas to neklausė ir jis mane net prajuokino.



AFP nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų