REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po traumos į rikiuotę grįžęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas rungtynėse su Sienos „Montepaschi“ klubu buvo rezultatyviausias kauniečių žaidėjas (16 taškų), tačiau vieno jo pastangų neužteko ir žalgiriečiai patyrė skaudžią nesėkmę 67:93. Vis tik po mačo P. Jankūnas neatrodė labai nusivylęs ir kalbėjo, kad dar anksti kelti baltą vėliavą ar panikuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Truputėlį pavargome ir pradėjome daryti klaidas. O Siena yra ta komanda, kuri išnaudoja klaidas 100 procentų. Varžovai surengė greitas atakas, pelnė lengvus taškus ir skirtumas pasidarė toks didelis“, - trumpai nupasakojo rungtynių eigą žalgirietis.

REKLAMA

„Žalgiris“ pralaimėjo jau antras rungtynes tokiu dideliu skirtumu. Ar komanda negali palūžti psichologiškai? „Nemanau. Rungtynės jau baigėsi, tai istorija. Susirinksime rytoj, išnagrinėsime klaidas ir žiūrėsime į priekį. Nėra kada verkti ir gailėtis, kad pralaimėjome 30 taškų. Reikia dirbti, dar daugiau dirbti, analizuoti klaidas ir viskas turėtų būti geriau“, - mano P.Jankūnas.

Kodėl į sporto halę atvykę lietuviai tradiciškai sužaidžia geriau nei įprastai? „Nežinau, reikėtų jų paklausti. Rimanto Kaukėno taiklumas nenustebino, jis visada gerai pataiko. Mes taip blogai gynėmės, kad jis beveik visą laiką atakavo laisvas. Būtume neleidę mesti lengvus metimus ir sudarę nepatogias situacijas, nebūtų jis taip gerai pataikęs.“

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl gynyba buvo tokia silpna? „Paprasčiausiai dar nėra tarpusavio supratimo. Kai kur dviese ginamės, kai kur paliekame visiškai laisvą žmogų. Dar nesame tokioje formoje, kad galėtume iš pusės žodžio suprasti vienas kitą. Viskas atsiliepia, ir treniruočių trūkumas taip pat“, - pasakojo krepšininkas.

Kiek reikia laiko, kad komanda jau būtų susižaidusi? „Nežinau, čia ne nuo manęs vieno priklauso. Komandoje yra 12 žaidėjų ir kol mes priprasime vienas prie kito, kol suprasime vienas kitą. Duok Dieve, kad užtektų kuo mažiau laiko.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto ketvirtoji vieta grupėje atrodo gana realiai? „Nereikėtų po dviejų rungtynių mąstyti apie galutinę mūsų poziciją. Dabar mums reikia kovoti, o jeigu pradėsime mąstyti, kurią vietą užimsime, tai liksime paskutiniai. Laukia darbas“, - pokalbį užbaigė „Žalgirio“ kapitonas.


Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų