REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos GP lenktynes, kurių metu žiūrovus nuo nuobodulio išgelbėjo tik netikėta avarija ir dėl šios trasoje pasirodęs bei rikiuotėje sumaištį įnešęs saugos automobilis, laimėjo „McLaren“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas.

REKLAMA
REKLAMA

Britas į lyderio poziciją išsiveržė pačioje varžybų pabaigoje, aplenkęs vieno sustojimo taktika važiavusį ir dėl to puikiai saugos automobilio situacija pasinaudojusį Nelsoną Piquet iš „Renault“ komandos. Brazilas finišo liniją kirto antroje vietoje – kol kas tai geriausias rezultatas jo „Formulės-1“ karjeroje.

REKLAMA

Pirmojoje lenktynių pusėje antroje vietoje važiavęs „Ferrari“ pilotas Felipe Massa finišo liniją kirto trečias, per paskutiniuosius 20 ratų ne tik nesugebėjęs pavyti ir aplenkti N. Piquet, bet ir į priekį praleidęs už jo trumpam po paskutiniojo sustojimo boksuose atsidūrusį L. Hamiltoną.

Ketvirtąją vietą varžybose užėmė „BMW Sauber“ pilotas Nickas Heidfeldas, penktąją – „McLaren“ lenktynininkas Heikki Kovalainenas, o „Ferrari“ atstovas Kimi Raikkonenas liko tik šeštas.

REKLAMA
REKLAMA

Septintąją ir aštuntąją pozicijas užėmė bei taip pat taškų pelnė atitinkamai „BMW Sauber“ lenktynininkas Robertas Kubica ir „Toro Rosso“ ekipos narys Sebastianas Vettelis.

Lenktynių viduryje didelę avariją patyrė „Toyota“ pilotas Timo Glockas, sudaužęs savo bolidą finišo tiesiojoje. Trasoje pasirodė saugos automobilis, o dauguma lenktynininkų apsilankė boksuose.

Pelnęs antrąją iš eilės pergalę, L. Hamiltonas įsitvirtino „Formulės-1“ čempionato priekyje, šiemet surinkęs 58 taškus. Antroje vietoje žengia F. Massa (54), trečioje – K. Raikkonenas (51), ketvirtoje – R. Kubica (48).

Konstruktorių taurės įskaitos lydere ir toliau lieka „Ferrari“, turinti 105 taškus. „BMW Sauber“ ekipa, surinkusi 89 taškus, žengia antra. 86 taškus pelniusi „McLaren“ užima trečiąją vietą.

Kitos „Formulės-1“ čempionato lenktynės rugpjūčio 3 d. vyks Hungaroringe, Vengrijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų