REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klivlendo „Cavaliers” krepšininkai išvykoje pralaimėjo ir antrąsias Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionato Rytų konferencijos pusfinalio rungtynes Bostono „Celtics” ekipai 73:89 (24:17, 12:27, 15:26, 22:19).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvio indėlio buvo per maža

Ž. Ilgauskas antrame iš eilės susitikime buvo pripažintas naudingiausiu savo ekipos žaidėju, bet lietuvio didvyriškų pastangų ir taiklių metimų neužteko pergalei pasiekti.

REKLAMA

Ž. Ilgauskas aikštelėje praleido 31 minutę, įmetė 19 taškų (9/12 dvitaškių, 1/2 baudų metimų), atkovojo 5 kamuolius, blokavo 2 varžovo metimus ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Mūsiškis du sykius prarado kamuolį ir surinko keturias asmenines pražangas.

„Kavalierių” komandoje vėl neatpažįstamas buvo LeBronas Jamesas, kuris nors ir pelnė 21 tašką, bet ne tik šaudė pro šalį  (6/20 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 9/13 baudų metimų), bet  ir padarė net 7 klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Wally Szczerbiakas svečiams pridėjo 13 taškų (3/7 dvitaškių, 1 iš 4 tritaškis, 4/4 baudos metimai).

Nugalėtojų gretose išsiskyrė „didysis trejetas”: Paulas Pierce'as 19 taškų (6/8 dvitaškių, 1/5 tritaškis, 4/6 baudos metimai), Ray'us Allenas 16 taškų (3/7 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 7/8 baudos metimai), Kevinas Garnettas 13 taškų (5/9 dvitaškių, 3/3 baudos metimų) ir 12 atkovotų kamuolių .

Mintys po rungtynių

LeBronas Jamesas didžiąją sezono dalį tempęs beveik visą „Cavaliers” ekipą paskui save, atėjus lemiamų kovų metui, atrodo, išsikvėpė ir nebeprimena net savo paties šešėlio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame komandų susitikime iš žaidimo pataikęs vos 2 metimus iš 18-ios, L. Jamesas lygiai taip pat sėkmingai „švaistė” pro šalį ir antrajame mače – pataikė 6 metimus iš 24 (vidutiniškai tik kas ketvirtą).

„Aš truputį šokiruotas, kad jis pataikė tik 8 metimus iš 42, bet mes to ir siekiame. Stengiamės jį sustabdyti, nes LeBronas juos tempia į priekį. Ir jei mums pavyksta jį suvaldyti, mes valdome ir jų komandą. Man su komandos draugų pagalba tai kol kas pavyksta” - džiaugėsi asmeniškai Klivlendo ekipos lyderį prižiūrintis P. Pierce'as.

REKLAMA

„Mes patys išsikasėm sau gilią duobę ir atsiliekam 0:2. Bet privalome iš jos išsikapstyti, jei norime laimėti seriją.” - neskubėjo sudėti ginklų L. Jamesas.

Jis prisiminė, kad ir praeitais metais „Cavaliers” pralaimėjo pirmąsias dvejas rungtynes Detroito krepšininkams, bet paskui sugebėjo pasiekti 4 pergales iš eilės ir prasibrovė į NBA finalą: „Mes jau buvome atsidūrę panašioje situacijoje.”

Vis tik dabar serija persikels į Klivlendą ir vietos žiūrovai L. Jamesą sutiks daug šilčiau nei Bostono fanai, kurie, palydėdami kone kiekvieną jaunosios žvaigždės netaiklų šūvį, nenustojo skanduoti „Pervertintas!” („Over-rated!”).

REKLAMA

Trečiosios Rytų konferencijos pusfinalio rungtynės tarp „Cavaliers” ir „Celtics” klubų – šeštadienio naktį.

NBA čempionai nepasiduoda

Vakarų konferencijos pusfinalyje pirmąją pergalę iškovojo dabartiniai NBA lygos čempionai San Antonijaus „Spurs” krepšininkai, namie 110:99 (21:23, 33:33, 29:22, 27:21) palaužę Naujojo Orleano „Hornets” komandos pasipriešinimą ir sumažinę atsilikimą serijoje iki 1:2.

Šeimininkų ekipoje nesulaikomi buvo Tony's Parkeris (12/23 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 7/8 baudos metimų, 11 rezultatyvių perdavimų) ir Manu Ginobilis (8/13 dvitaškių, 3/9 tritaškių, 6/6 baudos metimų), įsūdę net po 31 tašką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

16 taškų ir 13 atkovotų kamuolių pridėjo Timas Duncanas (6/13 dvitaškių, 4/7 baudos metimų).

„Širšių gretose” daugiausiai nemalonumų varžovams pridarė: Chrisas Paulas 35 taškai (15/23 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 5/5 baudos metimų, 9 rezultatyvūs perdavimai), Davidas Westas 23 taškai (10/19 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 12 atkovotų kamuolių) ir Tysonas Chandleris 12 taškų (5/5 dvitaškių, 2/4 baudos metimų).

Ketvirtosios šios serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienio naktį San Antonijuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų