REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po LKL rungtynių, per kurias Kauno „Aisčiai-Atletas" namie įveikė Klaipėdos „Neptūną“ rezultatu 90:83, tarp abiejų komandų lyderių kilo konfliktas. Uostamiesčio ekipos žaidėjas Vaidotas Pridotkas prisiminė bokso veiksmus ir smogė Valdui Dabkui į nosį.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietis palaukė V. Dabkaus prie kauniečių persirengimo kambario ir smūgiavo nugalėtojui į veidą. V. Pridotkas nuėjo į savo rūbinę, o kraujuojančia nosimi V. Dabkus grįžo į aikštelę, kur dar nebuvo spėję išsiskirstyti teisėjai, komandos draugai bei žurnalistai.

REKLAMA

Paprašytas papasakoti apie incidentą, „Aisčių-Atleto“ klubo direktorius Mindaugas Puidokas teigė, jog nesupranta konflikto esmės.

„Žmogus ėjo į rūbinę, ten jo laukė V. Pridotkas, trenkė į veidą ir nuėjo į savo rūbinę. Nebuvo nei susistumdymo, nei konflikto, - sakė komandos vadovas. – Manau, konfliktą išprovokavo emocijos. Bet tikrai nemanau, kad rungtynių metu tarp žaidėjų būtų buvusi didesnė trintis – tiesiog žaidybinės situacijos. Buvo momentas, kai V. Pridotkas nukrito ant žemės, tačiau tai buvo paprasta pražanga.“

REKLAMA
REKLAMA

„V. Pridotkas – „Neptūno“ lyderis, o jam žaidimas nesiklostė taip, kaip jis norėtų. Todėl ir buvo suirzęs, ieškojo priežasčių. Vis dėlto jie juk pažįstami, žaidė rinktinėse, todėl toks elgesys buvo netikėtas“, – pasakojo M. Puidokas.

„Aisčių-Atleto“ komandos vadovai nusprendė nelaukti konflikto atomazgos ir iškvietė policijos ekipažą. „Buvo incidentas, nežinojome, kaip jis gali baigtis. Iškvietėme policiją, kad jie fiksuotų įvykius. Kaip toliau klostysis situacija, priklauso tik nuo pačių krepšininkų“, – sakė M. Puidokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno komandos vadovas teigė, kad V. Pridotkas ne iš karto pripažino savo kaltę. „Tikriausiai suveikė baimės faktorius. Pasakėme, kad iškvietėme policiją, krepšininkas suprato, kuo tai gali baigtis. Grįžęs į aikštelę V. Pridotkas viską neigė, bet buvo aišku, kad Valdas pats netrenkė galva į sieną ir nesusižalojo veido. Gerai, kad po kurio laiko V. Pridotkas surado drąsos prisipažinti“, – situaciją prisiminė M. Puidokas.

„Po to jie gana ilgai kalbėjosi, V. Pridotkas atsiprašė ir konfliktas išsisprendė. Nors krepšinio tai tikrai nepuošia, džiaugėmės, kad situacija išsisprendė ir linkime, kad daugiau panašių incidentų nebūtų“, – taikiai kalbėjo Kauno komandos direktorius.

REKLAMA

Anot M. Puidoko, labiausiai klubo atstovai ir treneriai nerimavo dėl galimos traumos: „Buvo įtarimas, kad Valdui lūžo nosies pertvara, bet pirminė diagnozė nepasitvirtino. Todėl baimė prarasti žaidėją dingo.“

Pats krepšininkas prisiminti situacijos ir apie ją kalbėti nebuvo linkęs. „Nelabai tikėjausi iš Vaidoto tokių veiksmų, bet įvyko, kaip įvyko“, - sakė V. Dabkus.

Krepšininkas patvirtino, kad yra pažįstamas su V.Pridotku: „Gal draugais ir negalėtume vadintis, bet esame neblogai pažįstami, susitikę pakalbame.“

Paklaustas, kaip sugebėjo susitvardyti ir neįsivelti į muštynes, V.Dabkus atsakymo nežinojo. „Net nežinau kaip susitvardžiau. Iš tikrųjų, nelabai noriu apie tai kalbėti. V. Pridotkas atsiprašė, mes susitaikėme, neturiu jam pretenzijų ir jis neturi pretenzijų man. Labai noriu laimėti sekančias rungtynes prieš Kėdainių „Nevėžį“. Konfliktinė situacija ir pykčiai jau praeityje. Be to, niekas smarkiai nenukentėjo, žmogus atsiprašė ir viskas tuo baigėsi“, – sakė V.Dabkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų