REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA klubo specialistas - Lietuvos rinktinėje

Niujorko „Knicks“ komandos fizioterapeutas Anthony Goenaga prisijungs prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės medikų ir fizinio rengimo trenerių komandos. Rinktinės administratorius Mindaugas Špokas patvirtino, kad NBA klubo darbuotojas jau įtrauktas į komandos aptarnaujančio personalo sudėtį. Planuojama, kad amerikietis į Lietuvą atvyks ir prie rinktinės prisijungs nuo pat treniruočių stovyklos pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

A. Goenaga jau dvyliktą sezoną dirba NBA „Knicks“ klube. Pastaruosius tris sezonus jis yra komandos fizinio rengimo trenerio Rogerio Hindso padėjėjas. Anthony veiklos sferos apima medicininės terapijos ir gydymo procedūrų taikymą, individualų darbą su žaidėjais, žaidėjų reabilitacijos programų įgyvendinimą, individualių žaidėjų treniruočių ir atsistatymo programų ne sezono metu sudarymą ir priežiūrą. Taip pat A. Goenaga yra atsakingas už komandos medicinos kabineto įrangą ir priežiūrą.

REKLAMA

A. Goenaga yra sertifikuotas treniruočių instruktorius ir fizinės terapijos specialistas. Turi du bakalauro (biologijos, Purčeizo kolegija; sveikatos mokslų, Long Ailendo universitetas) diplomus. Long Ailendo universitete įgijo ir fizinės terapijos magistro laipsnį.

Šį sezoną A. Goenaga buvo atsakingas už komandos aukštaūgių (Eddy Curry, Zacho Randolpho, Davido Lee) treniruočių programas. Praėjusią vasarą jis vadovavo Quentino Richardsono, kuriam buvo atlikta nugaros operacija, reabilitacijos procesui.

REKLAMA
REKLAMA

2007 metų vasarą A. Goenaga dalyvavo „Basketball Without Borders“ stovykloje San Paule (Brazilija). Tuomet jis buvo pagrindinis stovyklos fizinio rengimo treneris. „Ten buvo apie 60 sportininkų (tarp kurių, tokios NBA žvaigždės kaip Leandro Barbosa, Andersonas Varejao, Luke'as Waltonas), buvo sudarytos šešios komandos, todėl prižiūrėti visus buvo tikrai nelengva“, - NBA.com svetainėje prisimena A. Goenaga.

34 metų amerikietis gyvena Niujorke, laisvai kalba ispaniškai.

„Džiaugiamės, kad patyręs NBA klubo specialistas prisijungs prie rinktinės medikų ir fizinio rengimo trenerių brigados, - pažymėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. - Nepaisant jauno amžiaus, šis specialistas jau turi 12 metų darbo NBA patirtį, mums padedantis Artūras Karnišovas apie jį taip pat labai gerai atsiliepia. Iš A. Goenagos tikimės pagalbos parengiamojo laikotarpio treniruočių procese, krepšininkų atsigavimo po krūvių varžybų laikotarpio metu ir pan. Jau ne kartą minėta, kad svarbiausia yra sudaryti maksimaliai geras sąlygas mūsų žaidėjams. NBA specialisto pasitelkimas - dar vienas žingsnis link to.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų