REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tanoka Beardas traukiasi iš Kauno „Žalgirio“ (atnaujinta)

Kauno "Žalgiris" penktadienį priėmė ryžtingą sprendimą – nutraukta sutartis su komandos senbuviu ir kapitonu 36 metų 206 cm ūgio amerikiečiu Tanoka Beardu.Apie sprendimą buvo pranešta "Žalgirio" surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Gana sunkiai žodžius rinko ir susijaudinimo nuslėpti nepavyko „Žalgirio“ viceprezidentui Gediminui Navikauskui, o Tanoka Beardas dėkojo už penkis nuostabius jo karjeros metus.

REKLAMA

Krepšininkas pasakojo, kad palieka mūsų šalį sekmadienį, o naujojo klubo atskleisti nepanoro. Neoficialiais Krepsinis.net duomenimis, T. Beardas karjerą tęs Izraelyje.

G. Navikauskas patvirtino, jog sprendimas priimtas abipusiu susitarimu. Jis pažymėjo, jog T. Beardas esąs vienas labiausiai nusipelniusių žalgiriečių ir tikrai „įeis į „Žalgirio“ istoriją“.

G. Navikauskas pabrėžė, jog po penkerių metų, praleistų Kaune, krepšininkui esą reikalingi nauji iššūkiai, o incidentas Eurolygos rungtynių su „Prokom Trefl“ komanda metu neturėjęs lemiamos reikšmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Klubo vadovybės sprendimu norime įteikti Tanokai garbingiausią "Žalgirio" apdovanojimą – ženklelį su 60 briliantų. Tokį yra gavę Sabonis, Garastas, Chomičius, Kurtinaitis, Bowie ir kiti“, - sakė G. Navikauskas.

Pamainos T. Beardui G. Navikauskas dar nėra numatęs. Jis pažymėjo, jog laisvų žaidėjų pasirinkimas šiuo metu nėra didelis, ir atmetė pasigirdusias kalbas apie Ukrainos krepšininką Stanislavą Medvedenką kaip gandus.

G. Navikauskos teigimu, komandos kapitono pareigose amerikietį pakeis likęs vyriausias komandos žaidėjas – Eurelijus Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Noriu padėkoti visiems Lietuvos sirgaliams, kurie buvo kartu su manimi penkis, tikriausiai geriausius penkis mano gyvenimo metus“, - sakė T.Beardas, taip pat padėkojęs ir „Žalgirio“ klubui už galimybę pradėti naują karjerą ir komandos draugais, su kuriais teigia praleidęs šaunius metus.

T. Beardo teigimu, iš Lietuvos jis išvyks sekmadienį, kaip pats teigia, „aukštai iškelta galva“, nes per penkerius metus su komandos draugais esą visada kovojęs dėl vieno tikslo – pergalių.

Papasakoti apie savo naująją komandą T. Beardas nepanoro. Jis patvirtino, jog tai bus Europos klubas.

REKLAMA

Prie „Žalgirio“ komandos T. Beardas prisijungė beveik prieš penkis metus - 2002 metų gruodį. Jau po pirmojo sezono Lietuvoje amerikietis buvo vadinamas vienu geriausių LKL legionierių per visą pirmenybių istoriją. Per savo karjerą „Žalgiryje“ T. Beardas laimėjo 4 LKL aukso žiedus ir vieną sykį iškovojo SEB BBL nugalėtojų taurę.

T. Beardas yra pasižymėjęs ir Eurolygoje. Krepšininkui iki šiol priklauso naudingumo rekordas. 2004 metų sausio 22 dieną T. Beardas per 38 minutes prieš Bolonijos „Skipper“ komandą pelnė 35 taškus (11/14 dvitaškiai, 13/13 baudos metimai), atkovojo 19 kamuolių (iš jų 10 puolime), 2 kamuolius perėmė ir 2 blokavo, išprovokavo 11 priešininkų pražangų, tačiau 3 kartus prasižengė ir surinko net 63 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų