REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mercedes“: „McLaren“ niekuo nenusikalto

Nepaisant šnipinėjimo skandalo ir nuobaudos paskirtos „McLaren“ ekipai, jai variklius tiekianti „Mercedes“ kompanija palaiko britų komandą ir nežada nutraukti sėkmingo bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „McLaren“ neteko visų šį sezoną iškovotų taškų, „Mercedes-Benz“ patvirtino, kad šis nemalonus įvykis neturės įtakos jų partnerystei. Duodamas interviu leidiniui „The Guardian“ Norbertas Haugas, dirbantis „Mercedes“ automobilių sporto skyriaus direktoriumi, sakė, kad jo kompanija nežada nieko keisti.

REKLAMA

„Mes esame pasiryžę toliau dalyvauti „Formulėje-1“. Apie jokį pasitraukimą negali būti net kalbos. Palaikome savo partnerę „McLaren“ ir nenorime nieko kaltinti. Visiškai nesvarstome pasitraukimo galimybės ir nemanau, kad mums šis skandalas gali kiek nors pakenkti, tiesą sakant, net atvirkščiai – aplinkiniai mus palaiko labiau negu anksčiau“, – sakė N. Haugas.

Šie vieno iš „Mercedes“ vadovų žodžiai tik papildo kompanijos pranešimą spaudai, kuriame išreiškiamas palaikymas „McLaren“ komandai, teigiančiai, kad jie niekada nenaudojo iš „Ferrari“ gautos informacijos. Taip pat atkreipiamas dėmesys į tą faktą, kad tarptautinė automobilių federacija (FIA) nepasinaudojo kvietimu detaliai apžiūrėti komandos bolidą ir įsitikinti jos nekaltumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų partnerė „McLaren“ komanda viešai pareiškė, kad jos boliduose nėra naudojama jokia iš trečiųjų šalių gauta informacija, brėžiniai ar idėjos. Tai taip pat taikoma pasinaudojimui duomenimis apie kitų komandų lenktynių strategijas, svorio paskirstymus ar kt. Ponas Coughlanas (buvęs „McLaren“ bolidų dizaineris, – red. past.) patvirtino, kad jis neperdavė „McLaren“ ekipai jokios medžiagos gautos iš komandos, kurią šiuo metu lenkiame komandinėje įskaitoje“, – sakoma praėjusį penktadienį išplatintame pranešime.

„Mūsų partnerė „McLaren“ komanda kelis kartus siūlė FIA detaliai apžiūrėti bolidą ir įsitikinti šių teiginių teisingumu. Apgailestaujame, kad FIA nepriėmė šio pasiūlymo. „McLaren“ nėra informuota apie jokius jos padarytus nusikalstamus veiksmus ir komanda mums patvirtino, kad ji nieko nusikalstamo nėra padariusi“, – rašoma „Mercedes“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų