REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Pasaulio autosporto taryba (WMSC) paskelbė nuosprendį "McLaren" galimo sukčiavimo byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pripažino "McLaren" komandą kalta, tačiau, pritrūkus įrodymų dėl galimos "Ferrari" ekipos slaptos informacijos panaudojimo, jos nenubaudė.

REKLAMA

Vis dėlto atsiradus naujiems faktams, taryba pasiliko teisę nubausti "McLaren" ir pašalinti iš 2008 metų "Formulės-1" čempionato.

Šiuo metu konstruktorių taurėje "McLaren" pirmauja surinkusi 138 taškus. "Ferrari" žengia antra su 111 taškų.

Tuo tarpu "Ferrari" neslėpė nusivylimo FIA sprendimu nebausti "McLaren" komandos.

Pasak "Ferrari", nesuprantama tai, jog fundamentalių sportinės doros principų pažeidimas nesukelia sankcijų, kurių taikymas atrodo logiškas ir neišvengiamas. Šiandien priimtas sprendimas "Formulėje-1" legalizavo nesąžiningą elgesį bei sukūrė labai rimtą precendentą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "F-1.lt", „Ferrari“ iniciatyva Italijoje yra iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto konfidencialios informacijos perdavimo konkurentams bei sabotažo, kurioje vieninteliu įtariamuoju yra laikomas buvęs ekipos inžinierius Nigelas Stepney.

Be to, Didžiojoje Britanijoje „Ferrari“ komanda yra pateikusi civilinį ieškinį prieš „McLaren“ vyriausiąjį bolidų kūrėją Mike'ą Coughlaną bei jo žmoną, kurių namuose ir buvo aptikta minima slapta informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų