REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo klubai pasmerkė FC „Vilnius“ elgesį

Bendrame A lygos futbolo klubų, Nacionalinės futbolo klubų asociacijos, Lietuvos futbolo federacijos, Nacionalinės futbolo klubų asociacijos ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos atstovų susirinkime NFKA varžybose dalyvaujantys klubai vienbalsiai sutarė, kad pastarojo meto futbolo klubo „Vilnius“ elgesys yra nepriimtinas bei netoleruotinas, ir pasiūlė, kad šio klubo atžvilgiu būtų taikomos griežtesnės sankcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta, FC „Vilnius“ liepos 1 d. neatvyko į A lygos rungtynes su FK „Šiauliai“, taip pat liepos 2 d. FC „Vilnius“ neorganizavo dublerių rungtynių tarp „Vilnius“ – „Šiauliai“ komandų.

REKLAMA

NFKA klubų atstovai konstatavo, kad FC „Vilnius“ išvykdamas į draugišką turnyrą neturint reikiamų sutikimų pažeidė LFF varžybų nuostatus ir savo veiksmais parodė nepagarbą kitiems A lygos čempionate dalyvaujantiems klubams, LFF bei LFTA.

Susirinkimo dalyviai pareiškė nuomonę, kad FC „Vilnius“ atstovų žiniasklaidoje reiškiama pozicija, kad šiam klubui specialiai trukdoma ir neleidžiama dalyvauti turnyre, neatitinka tikrovės ir ji galėjo atsirasti dėl pablogėjusios FC „Vilniaus“ finansinės situacijos.

REKLAMA
REKLAMA

LFF ir NFKA tikisi, kad galimo klubo bankroto atveju atsiras investuotojai, galintys perimti komandos valdymą ir toliau vykdyti įsipareigojimus klubo žaidėjams ir užtikrinti klubo dalyvavimą A lygos čempionate.

NFKA klubai atkreipė LFF dėmesį į faktą, kad FC „Vilnius“ nevykdo finansinių įsipareigojimų federacijai ir NFKA, kad šiam klubui, skirtingai nuo kitų klubų, sudarytos išskirtinės sąlygos – FC „Vilnius“ buvo atidėti mokėjimai už užsieniečių registraciją, jis nemoka LFF Drausmės komiteto skirtų baudų, nėra sumokėjęs A lygos varžybų dalyvio mokesčio. Klubų atstovai susitikime pareikalavo, kad visiems NFKA klubams būtų sudarytos vienodos sąlygos varžytis A lygos čempionate ir kad FC „Vilnius“ kuo skubiau padengtų įsiskolinimus.

LFF informavo, kad FK „Vilnius“ už įvykdytus pažeidimus bus taikomos LFF varžybų nuostatose numatytos sankcijos, tačiau pažymėjo, kad sankcijos bus taikomos proporcingai ir klubui nebus atimami taškai ar taikomas diskvalifikavimas. NFKA klubai pritarė LFF pozicijai, tačiau kreipėsi į LFF su siūlymu taikyti FK „Vilnius“ sąlyginę diskvalifikaciją, nustatant konkretų terminą iki kada FK „Vilnius“ privalo padengti visus įsiskolinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų