REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (12/9) laukia dar viena Eurolygos dviguba savaitė. Komandos laukia du mačai Ispanijoje, o pirmasis varžovas bus Valensijos „Valencia“ (11/10) klubas. 

Kauno „Žalgirio“ (12/9) laukia dar viena Eurolygos dviguba savaitė. Komandos laukia du mačai Ispanijoje, o pirmasis varžovas bus Valensijos „Valencia“ (11/10) klubas. 

REKLAMA

Rungtynės trečiadienio vakarą prasidės 22 val. Lietuvos laiku. Mačą tiesiogiai transliuos „TV3 Sport“ ir naujos kartos televizija „Go3“.

Kauniečiai pirmame tarpusavio susitikime dar praėjusių metų spalio pabaigoje nusileido ispanams 82:94. Tada lemiamas pasirodė trečiasis kėlinys, kurį žalgiriečiai pralaimėjo net 12:30.

„Valencia“ pastaruoju metu rodo banguotą formą. Paskutiniame mače Eurolygoje nusileido Vilerbano ASVEL, o iš viso per penkis paskutinius mačus patyrė keturias nesėkmes.

Tiesa, verta pažymėti, kad visi tie pralaimėjimai buvo patirti žaidžiant svečiuose.

„Žalgiris“ tikrai gana palankiu metu susitinka su „Valencia“. Ispanijos ekipa atrodo esanti šiek tiek duobėje, stringa gynybiniai veiksmai, trūksta geresnio pataikymo. Šis tarpusavio mačas turi didelę reikšmę, kadangi abi komandos yra viena kitos vieni iš pagrindinių varžovų kovojant dėl bilieto į aštuntuką.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų laukia geros rungtynės. Abi komandos orientuotos į puolimą. „Žalgiris“ (79,81 tšk.) pagal puolimo rodiklius yra šeštas turnyre, o „Valencia“ rikiuojasi trečia (81,72 tšk.)

REKLAMA

Būsimi kauniečių varžovai yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekanti komanda bei geriausiai meta dvitaškius (59,83 proc.)

Ispanijos ekipos privalumas yra gana plačiai naudojama žaidėjų rotacija. Tik Nikola Kaliničius aikštėje praleidžia 25 minutes, kiti gi daugiausiai 20 min. arba mažiau.

N. Kaliničius yra ir vienas rezultatyviausių klubo krepšininkų (10,3 tšk., 3 rez. perd, 3 atk. kam. ir 11,8 naud. balo). Su juo kauniečiams gali būti itin didelių bėdų. Jau pirmame susitikime Kaune matėsi, kaip trečioje pozicijoje žaidžiantis serbas išnaudojo šią skylę žalgiriečių gretose. Jis tada pelnė 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Puolėjas gali sužaisti ir aštriai besiveržiant, išprovokuoti pražangas, puikiai gintis. Nors nėra puikus metikas iš distancijos, tačiau ties juo irgi nereikėtų visada rizikuoti.

Artūro Milaknio ar galbūt Nigelio Hayeso laukia sunki užduotis sustabdyti serbą.

Už jį rezultatyviau žaidžia tik Bojanas Dubljevičius (10,8 tšk., 14,5 naud. balo) ir Klemenas Pripeličius (11,2 tšk.).

Aukštaūgis B. Dubljevičius ne tik pavojingas po krepšiu, bet turi rimtą ginklą atakuojant iš toli. Jo tritaškių pataikymas siekia 38,8 proc. šiame Eurolygos sezone. Tiesa, juodkalnietis dėl traumos praleido pastarąsias ketverias rungtynes, bet aikštėje jau pasirodė praėjusio savaitgalio mače Ispanijos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis jau turėtų rungtyniauti ir rungtynėse trečiadienį. Krepšininkas yra naudingiausias klubo žaidėjas, tad jo sugrįžimas pakankamai svarbus faktorius.

Joffrey Lauvergne'o ar kitų „Žalgirio“ aukštaūgiu ir čia laukia nelengvas išbandymas. Varžovui gerai metant iš toli nebus galima nuo jo atsitraukti labiau.

K. Pripeličius pastaruoju metu ir gerino formą. Tai yra aštrus, kibus gynėjas, garsėjantis reidais po krepšiu. Slovėnas neblogas metikas, vidutiniškai rungtynėse jis dar atlieka po tris rezultatyvius perdavimus.

„Valencia“ stiprybė, kad turi bet kada galinčių iššauti krepšininkų. Štai pirmame komandų susidūrime spalį Nikola Marinkovičius pelnė 16 taškų pataikęs keturis tritaškius. Nors jo vidurkis siekia tik šešis taškus per susitikimą.

REKLAMA

Dar yra Guillemas Vivesas (5,3 tšk.), Fernando San Emeterio (5,5 tšk.) ar Martinas Hermannssonas (6 tšk.). Nors jų pelnomų taškų vidurkiai nėra aukšti, bet jie labai pavojingi ir patyrę krepšininkai, kurių neįvertinamas gali kainuoti daug.

Kauniečių tikrai lauks rimta užduotis paruošti patikimą gynybą.

Aukštaūgiai Mike'as Tobey (9,2 tšk.) ar Louisas Labeyre (8,6 tšk.) sudaro gerą tandemą po krepšiu. Aukšti, ilgų rankų žmonės, galintys gerai ir gintis.

O kur dar Samas Van Rossomas, kuris vidutiniškai renka po 6,3 taško, ta2iau yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų komandoje atliekantis žaidėjas – po 3,4 per rungtynes.

REKLAMA

„Žalgiriui“ mače bus itin svarbu neleisti atitrūkti varžovams taip, kaip tas buvo leista padaryti spalio pabaigoje Kaune. Varžovams turint tokią plačią rotaciją, jų treneris gali laisvai laviruoti sudėtimi ir taip palaikyti aukštą tempą.

Žinoma, Martino Schillerio auklėtiniams irgi šiemet gana palankus greitesnis krepšinis, bet čia atsivers ir rizikos, kurių reikės vengti.

Svarbi bus kova dėl atšokusių kamuolių. Antrieji šansai gali tapti lemiamu faktoriumi susitikime.

Prie visų pavojingų varžovų krepšininkų dar galima pridėti Derricką Williamsą. Amerikietis per mačą fiksuoja 9,9 tšk, 10.8 naud. balo ir tokiai kauniečių komandai nėra palankus varžovas. Tai yra atletiškas, neblogas metikas, agresyvus bei gerai galintis žaisti veidu į krepšį krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Ispanijos spaudoje pasirodė pranešimų, kad dėl jo dalyvavimo trečiadienio mače nėra aišku, nes žaidėjas jaučia kelio skausmus.

„Žalgirio“ Ispanijoje laukia labai svarbus ir labai sunkus mačas. Bus žaidžiama prieš tiesioginius varžovus, tad pergalė būtų žūtbūt reikalinga.

„Valencia“ pralaimėjimus pastaruoju metu patyrė tose rungtynėse, kur varžovai jiems neleido įmesti daugmaž 75 taškų. Tad gera gynyba gali būti raktas į sėkmę.

Žinoma, daug ką lems ir tritaškių pataikymas. Jei pavyktu kauniečiams juos mesti bent jau 40 proc. taiklumu, tai kur kas palengvintų užduoti laimėti.

Apskritai laukia sunki dviguba Eurolygos savaitė. „Žalgirio“ laukia dvi rungtynės Ispanijoje prieš tiesioginius varžovus. Jeigu pavyktų parsivežti bent jau vieną pergalę, tai būtų galima vertinti kaip tikrai pakankamai gerą rezultatą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų